Mitä kaivertaa vihkisormukseen?

Kaiverrukset. Kihlasormuksiin kaiverretaan useimmiten kihlatun nimi ja kihlauspäivämäärä tai sitten molempien nimet ja päivämäärä. Jonkin perinteen mukaan kihlaan kihlakumpanin nimi ja kihlauspäivä, ja vihkisormukseen kaiverretaan taas molempien nimet sekä hääpäivä.

Mikä on kihlasormuksen ja vihkisormuksen ero?

Kihla- ja vihkisormuksen ero Kun avioliitto on solmittu, nainen on saanut kihlasormuksen rinnalle vihkisormuksen, joka on yleensä näyttävämpi timanttisormus. Vihkimisen yhteydessä miehen kihlasormus vaihtaa arvoaan vihkisormukseksi.

Kauanko korun kaiverrus kestää?

Kaiverruksen lopulliseen hintaan vaikuttaa kaiverruksen pituus. Kultaseppä kaivertaa tuotteet omalla työpajallaan, kaiverruksessa kestää noin 3-5 arkipäivää.

Voiko sormuksen kaiverruksen poistaa?

Kaiverruksen poisto Jos et ole tyytyväinen sormuksesi kaiverrukseen tai jos olet saanut lahjaksi vanhan sormuksen, jossa on valmiiksi kaiverrus, on se myös mahdollista poistaa. Kaiverrukset poistetaan hiomalla ja sen hinnaksi tulee kaiverruksen pituudesta ja tyylistä riippuen alkaen noin 20 euroa.

Voiko leski pitää Vihkisormuksia?

Vihkisormuksen renkaan muoto symboloi ikuisuutta, mutta alttarilla kuulee usein sanat “kunnes kuolema teidät erottaa”. Missään ei kuitenkaan sanota, kuinka kauan sormusta kuuluu pitää leskeksi jäämisen jälkeen. Tapakouluttaja Kaarina Suonperän mukaan ei ole minkäänlaisia pykäliä määräämään niin henkilökohtaista asiaa.

Onko miehellä kihla ja vihkisormus?

Yleensä suomalaisessa hääperinteessä miehellä on vain kihlasormus, eikä hän hääpäivänä laita toista tai uutta sormusta sormeensa. Miehen kihlasormus muutetaan vihkisormukseksi yksinkertaisesti sormuksen kaiverrusta päivittämällä.

Kuka valitsee kihlasormuksen?

Perinteisesti mies valitsee kihlasormuksen, mutta nykyään kuulee enemmänkin sitä, että me naiset joko suoraan kerromme haluamamme tyylin, tai ehkä vinkkaamme mitä toivoisimme… 🙂 Meillä Suomessa valitaan yleisemmin kihlasormukseksi hieman vaatimattomampi, ja vihkisormukseksi se näyttävämpi sormus.

Kuka maksaa vihkisormukset?

Siihen kuka sormukset maksaa, ei ole mitään sääntöä. Vanhan perinteen mukaan mies ostaa naiselle sormuksen ja nainen miehelle. Toisinaan toinen parista maksaa molemmat sormukset, ja joskus yhteissumma laitetaan puoliksi. Toisinaan on sovittu, että kumpikin maksaa omansa.

Miksi vihkisormus oikeassa kädessä?

Perinne sormuksen käyttämisestä vasemmassa kädessä on peräisin muinaisesta Egyptistä. Perinne käyttää sormusta oikeassa kädessä puolestaan johtuu siitä, että sopimukset sinetöitiin yleensä oikeakätisellä kädenpuristuksella.

Kumpaan sormeen tulee vihkisormus?

Vihkisormus on poikkeus. Suomessa sitä pidetään yleensä vasemman käden nimettömässä.