Miksi T-paidan nimi on T-paita?

T-paidan nimen alkuperä on epäselvä. Usein nimen ajatellaan juontuvan paidan T-kirjainta muistuttavasta muodosta, mutta myös toisenlaisia teorioita nimen synnystä on olemassa. On esitetty mm. että nimi juontaisi Yhdysvaltain armeijan käyttämästä nimityksestä ”training shirt”.

Mistä tulee T-paita?

1800-luvulla New Yorkissa suunniteltiin union suit-niminen, hieman haalaria muistuttava yksiosainen alusvaate. Tätä vaatetta kehitettiin eteenpäin erottamalla se ylä- ja alaosaan. Näin syntyi asukokonaisuus, jota Suomessa nimitämme kerrastoksi. Samalla syntyi myös t-paita.

Tuleeko Kauluspaidan alle t-paita?

Yksi aloittelijavirheistä on pitää puvun kauluspaidan alla paitaa, joka näkyy. Korjaa virhe laittamalla kauluspaidan alle v-aukkoinen t-paita tai hihaton paita. Vielä parempaan ja istuvampaan tulokseen pääset, kun jätät aluspaidan pois kokonaan. Myös takin hihat pitää viimeistellä sopivaan mittaan ja päärmätä.

Mistä tunnistaa laadukkaan T-paidan?

Laadukkaan t-paidan tunnistaa siitä, että materiaali ei ole liian ohut ja paita on kunnolla viimeistelty. Ensimmäisillä käyttökerroilla saumoista ei repsota lankoja. On myös todella tärkeää, että paita säilyttää muotonsa pesun jälkeen.

Onko toppi paita?

Hihaton paita on paita, jossa ei ole hihoja. Tavallisesti naisten käyttämistä hihattomista ylävartalon pukimista käytetään nimitystä toppi. Toppi tarkoittaa erilaisia puseron tai aluspaidan tapaan käytettäviä, tavallisesti hihattomia ja kauluksettomia ylävartalon pukimia.

Missä lämpötilassa T-paita?

Suosittelemme t-paidoille 40 asteen pesuohjelmaa.

Voiko T-paita olla pitkähihainen?

Valikoimaamme kuuluu runsaasti erilaisia malleja ja värejä, joista voit valita yrityksesi työntekijöille sopivimmat. Miesten pitkähihaiset t-paidat ovat mitoitukseltaan hieman suurempia ja rennompia, kun taas muotoonommellut pitkähihaiset t-paidat sopivat erityisesti naisille.

Pitääkö kauluspaidan ylin nappi olla kiinni?

Onko kauluspaidan ylimmän napin pakko olla kiinni? Ylimmän napin tulee aina olla kiinni, jos kaulassa on solmio tai solmuke ja tilaisuus on arvokas.

Mitä kauluspaidan päälle?

Kauluspaidan päälle voi pukea esimerkiksi urheilutakin, hupparin, villatakin, bleiserin, liivin tai neuleen. Tuhti villaneule on kaapin peruspilari. Se on loistava välikerros ja korvaa kesällä takin. Kuviollinen neule tuo särmää muuten hillittyyn asuun.

Mikä ero pusero ja paita?

Paita = t-paita, kauluspaita tai mikä tahansa muu, mitä pidetään suoraan iholla. Pusero = neule tai college-pusero, jota käytetään paidan tai topin päällä, ei siis yksinään.