Mitä vitamiineja raskaana oleva tarvitsee?

Odottavan äidin tärkeimmät ravintoaineet ovat folaatti, D-vitamiini, rauta, kalsium ja omega-3-rasvahapot.

Mitä vitamiineja ei saa ottaa raskaana?

Ei liikaa A-vitamiinia raskauden aikana Suositus on, että raskaana oleva saa ravinnostaan vuorokaudessa 800 mikrogrammaa A-vitamiinia. Sikiölle vaaralliset ylisuuret annokset ovat yli 7500 mikrogrammaa vuorokaudessa ja ne voivat lisätä riskiä hermoston, luuston ja sydämen epämuodostumille.

Mihin äiti ja sikiö tarvitsevat kalsiumia ja D-vitamiinia?

Raskausaikana tarvitaan erityisesti D-vitamiinia ja folaattia. D-vitamiinia tarvitaan muun muassa luustolle välttämättömän kalsiumin imeytymiseen ja vastustuskyvyn ylläpitoon. Folaatin vähyys altistaa sikiön hermostoputken sulkeutumishäiriölle ja synnynnäisille epämuodostumille.

Saako omega-3 syödä raskaana?

Sikiöllä rasvahappojen tarve on suurin raskauden viimeisen kolmanneksen aikana – ne tukevat kehitystä monin tavoin. Suosituksen mukaan omega-3-rasvahappojen käyttö olisi kuitenkin syytä lopettaa varmuuden vuoksi vähintään kuukausi ennen synnytystä.

Voiko magnesiumia syödä raskaana?

Magnesiumin päivittäinen saantisuositus on miehille 350 milligrammaa ja naisille 280 milligrammaa, mukaan lukien raskaana olevat ja imettävät.

Missä on eniten K-vitamiinia?

Missä on eniten K-vitamiinia? Hyviä K1-vitamiinin lähteitä ovat vihreät lehtivihannekset sekä kasvipohjaiset öljyt ja margariinit. K2-vitamiinin lähteitä ovat maksa, lihatuotteet, kananmunankeltuainen ja maitotuotteet.

Mitä juustoja ei saa syödä raskaana?

Viranomaisten antamissa ohjeissa suositellaan raskausaikana välttämään pastöroimattomasta maidosta valmistettuja juustoja sekä home- ja kittijuustoja kuumentamattomina, vaikka ne olisikin tehty pastöroidusta maidosta.

Voiko raskaana syödä aurajuustoa?

Kuplivan kuumaksi kuumennettuina pastöroimattomasta maidosta tehtyjä juustoja on turvallista syödä. Jos kyseessä on kova ja pitkään kypsytetty juusto, se on käytännössä turvallinen, vaikka se olisi valmistettu pastöroimattomasta maidosta.

Voiko raskaana syödä raejuustoa?

Yleisesti ottaen tuorejuustoja (esim. raejuusto, leipäjuusto ja salaatti- juusto) ja kuumana rasioihin pakatut levitettävät tuorejuustot ja sulatejuustot, jotka pakkausmerkinnän mukaan on tehty pastöroidusta maidosta, voi nauttia myös kuumentamattomina.

Voiko raskaana syödä kananmunaa?

Kananmunat ovat erittäin ravitsevia, mutta sinun pitäisi välttää raakoja ja löysiä kananmunia, koska niissä saattaa olla salmonellaa, vaikka se onkin harvinaista.