Miten määritellään vintage?

Vintage tarkoittaa menneiden vuosikymmenten vaatteita ja esineitä. Sana on lainattu englannin kielestä, johon se on tullut vanhasta ranskan kielestä, vendange. Alun perin sana käytettiin ainoastaan viinien yhteydessä. Viineistä puhuttaessa termi vintage tarkoittaa vuosikertaviiniä.

Mikä ero vintage ja retro?

Nyrkkisääntönä voisi kuvailla vintage-esineen olevan autenttinen oman aikansa laadukas esine, retro puolestaan esine, joka on tehty imitoimaan tiettyä aikaa. Tässä vanhoista lehdistä tehdyt taulut. Retro-termi, kuten vintagekaan ei ole kuitenkaan tarkkaan määriteltävissä.

Milloin vintage?

Yleisesti hyväksytyn nyrkkisäännön mukaan vaate, joka on vähintään 20 vuotta vanha, voidaan määritellä vintageksi. Näin asian määrittelee myös esimerkiksi Wikipedia.

Mikä on Second Hand?

Second hand tarkoittaa toista kertaa kiertoon tulevaa tavaraa, joka voi olla käytettyä tai käyttämätöntä. Second hand -yritysten tuotteet ovat valikoituja ja ne ovat esillä puhtaina valmiina käyttöön.

Missä on vintage valtakunta?

Liike sijaitsi alkuun Helsingin Jätkäsaaressa ja toisesta tuotantokaudesta alkaen entisellä Union-huoltamolla Tuusulassa. Jokaisessa jaksossa tavataan muitakin outojen esineiden ja 1900-luvun amerikkalaistyylisen tavarakulttuurin harrastajia ja asiantuntijoita.

Mistä tulee sana retro?

Lähtökohtana lähinnä englannin retro ‘retro’, lyhentymä sanasta retrospective ‘retrospektiivinen’ < latinan retrospectivus 'taaksepäin katsova', johdos verbistä retrospicere 'katsoa taaksepäin', jossa retro 'taaksepäin, takaisin' + spicere 'katsoa, nähdä'. Miksi vaatteet kannattaa pestä ennen käyttöä? ”Tekstiilien kemikaalijäämät voivat jo pieninä määrinä aiheuttaa iho- ja hengitystieoireita, joten ainakin ihoa vasten tulevat vaatteet kannattaa pestä ennen käyttöönottoa.” Pestäviin lukeutuvat esimerkiksi alusvaatteet, t-paidat, liinavaatteet sekä pyyhkeet. Mitä tarkoittaa sana retro? Retro on aiempien vuosikymmenten tyyliä, muotia tai muuten vanhan tuntuista ainesta, jota sovelletaan uudelleen nykyaikana. Myös verbiä "retroilla" käytetään. Voiko 10 vuotta vanhaa viiniä juoda? Laadukkaat varastoivat viinit voivat säilyä vuosikymmeniä, mutta peruslaatuinen viini kannattaa juoda parin vuoden sisällä ostohetkestä. Viinin säilyvyyteen avaamattomana vaikuttaa ainakin seuraavat tekijät: Korkea alkoholipitoisuus parantaa säilyvyyttä. Korkea sokeripitoisuus parantaa säilyvyyttä. Meneekö avattu viini vanhaksi? Avattu viinipullo - sekä punaviini että valkoviini - säilyy hyvänä jääkaapissa pari päivää. Jos kyseessä on hanaviini, sen säilymisaika on useimmiten avattuna neljä viikkoa ja myös se pitää säilyttää jääkaapissa. Sekä punaviini että valkoviini. Avattu valko- tai punaviinipullo säilyy hyvänä jääkaapissa pari päivää.