Miten tilisiirto tehdään?

Tilisiirtoja ja maksuja on mahdollista tehdä useilla eri tavoilla: verkkopankissa, maksuautomaatilla tai konttoripalveluna. Tilisiirtoon tarvitset saajan IBAN-muotoisen tilinumeron (International Bank Account Number). Tilisiirto välitetään aina kotimaan maksun hinnalla.

Mikä on tilisiirron viite?

Viitenumero on numerosarja, jonka perusteella vastaanotettu maksu voidaan kohdistaa oikeaan laskuun. Laskun viitenumero on yleensä laskussa eräpäivän ja maksettavan summan vieressä.

Näkyykö tilisiirto heti?

Maksu näkyy vastaanottajalla yleensä 2-5 arkipäivän kuluessa. Maksun siirtymisessä vastaanottajalle saattaa kuitenkin kulua kauemminkin. Aikatauluun vaikuttaa esimerkiksi se, mihin maahan maksu välitetään sekä maksua välittävien pankkien aikataulut ja käytännöt.

Paljonko voi siirtää tilisiirtona?

Suomessa toimivien pankkien välillä sekä maksettaessa muutamiin muihin eurooppalaisiin pankkeihin maksun summalla ei ole euromääräistä ylärajaa. Yleisesti SEPA-alueella on tällä hetkellä 100 000 euron yläraja.

Kauanko tilisiirto kestää OP?

Tilien väliset tilisiirrot – Kuinka kauan rahojen siirrossa toiselle tilille menee? OP:n tilien väliset tilisiirrot ja Siirto-maksut siirtyvät heti. Eri pankkien väliset SEPA-maksut ovat pääsääntöisesti perillä saman päivän aikana, jos maksu on maksettu pankkipäivänä ennen klo 14.

Tarvitseeko Tilisiirtoon nimen?

Raha siirtyy tililtä toiselle IBAN-tilinumeron perusteella, mutta saajan nimi on pakollinen tieto.

Voiko tilisiirron perua?

Pankki ei voi peruuttaa maksua tai ottaa rahoja toisen tililtä palauttaakseen ne maksajalle, vaikka maksu olisi ilmeisesti mennyt väärälle tilille.

Miksi pankkisiirto kestää?

Tilisiirtojen kesto voi vaihdella useista syistä johtuen, kuten pankkienvälinen yhteistyö, erilaiset maksujärjestelmät, valuutanvaihto, viikonloput ja pyhäpäivät sekä asiakkaan antamat tiedot. Lisäksi rahanpesun ja terrorismin rahoituksen estämiseksi tehdyt säännöt voivat aiheuttaa viiveitä tilisiirtojen käsittelyssä.

Miksi raha ei siirry viikonloppuna?

– Viikonloppuisin pankeissa ei ole ihmisiä hoitamassa tämän tyyppisiä asioita, siksi raha ei siirry viikonlopun jokaisena yönä. Saman pankkiryhmän sisällä tehdyt siirrot tapahtuvat reaaliajassa juuri siksi, ettei pankkien väliseen prosessiin tarvitse osallistua.

Kauanko kestää tilisiirto ulkomaille?

SEPA-maksu: Tyypillisesti jo samana arkipäivänä. SEPA-pikasiirto: 10 sekunnin sisällä. Euroalueen ulkopuolelle: Viikon sisällä – yleensä 3-5 päivää.