Miksi pankkien välinen rahansiirto kestää?

Tilisiirtojen kesto voi vaihdella useista syistä johtuen, kuten pankkienvälinen yhteistyö, erilaiset maksujärjestelmät, valuutanvaihto, viikonloput ja pyhäpäivät sekä asiakkaan antamat tiedot. Lisäksi rahanpesun ja terrorismin rahoituksen estämiseksi tehdyt säännöt voivat aiheuttaa viiveitä tilisiirtojen käsittelyssä.

Mihin aikaan tilisiirto näkyy tilillä OP?

Euromääräiset kotimaan maksut ja SEPA-maksut ovat perillä toisessa SEPA-alueen pankissa samana päivänä, kun maksu tehdään op. fi-palvelussa tai OP-mobiilissa ennen klo 14. Tämän jälkeen tehty maksu on perillä seuraavana arkipäivänä. Maksuja tilitetään tileille useita kertoja päivässä.

Kauanko tilisiirto kestää OP?

Tilien väliset tilisiirrot – Kuinka kauan rahojen siirrossa toiselle tilille menee? OP:n tilien väliset tilisiirrot ja Siirto-maksut siirtyvät heti. Eri pankkien väliset SEPA-maksut ovat pääsääntöisesti perillä saman päivän aikana, jos maksu on maksettu pankkipäivänä ennen klo 14.

Näkyykö tilisiirto yöllä?

– Jos esimerkiksi maksu tehdään illalla pankkien asettaman käsittelyrajan eli cut off timen jälkeen, niin maksut otetaan käsittelyyn vasta seuraavana pankkipäivänä. Vaikka uskoa saattaisi, niin siirtonopeuteen ei käytännössä vaikuta liikkuvan rahasumman suuruus, eikä myöskään siirtokanava – kuten vaikkapa mobiililaite.

Kauanko kestää eri pankkien väliset tilisiirrot?

Verkkopankissa ja maksuautomaatilla Maksu välitetään saajan pankille saman päivän aikana, jos maksu on tehty verkkopankissa tai automaatilla ennen kello 14.00 (EET). Tämän jälkeen tehdyt maksut välitetään saajan pankille seuraavana päivänä. Huomaathan, että maksuja muihin pankkeihin välitetään vain pankkipäivisin.

Paljonko voi siirtää tilisiirtona?

Suomessa toimivien pankkien välillä sekä maksettaessa muutamiin muihin eurooppalaisiin pankkeihin maksun summalla ei ole euromääräistä ylärajaa. Yleisesti SEPA-alueella on tällä hetkellä 100 000 euron yläraja.

Voiko tilisiirto näkyä illalla?

Maksu näkyy vastaanottajalla samana päivänä, jos olet vahvistanut sen ennen kello 16.30. Maksu näkyy vastaanottajalla seuraavana arkipäivänä, jos olet vahvistanut sen ennen kello 21.30.

Paljonko tilille voi siirtää rahaa?

SEPA-pikasiirrolla voi myös siirtää isoja summia rahaa, Äijälä sanoo. Suomen pankkien välillä SEPA-maksuissa ei ole ylärajoja. EU-alueella yleinen yläraja on tällä hetkellä 15 000 euroa mutta nousee heinäkuun 2020 alussa 100 000 euroon.

Voiko tilisiirron perua?

Pankki ei voi peruuttaa maksua tai ottaa rahoja toisen tililtä palauttaakseen ne maksajalle, vaikka maksu olisi ilmeisesti mennyt väärälle tilille.

Meneekö tilisiirto perille väärällä nimellä?

Yleinen uskomus on, että väärällä nimellä osoitettu maksu ei mene perille. Maksu kuitenkin välitetään perille yksinomaan tilinumeron perusteella, vaikka siihen olisikin annettu muita tietoja.