Onko SEPA-maksu ilmainen?

SEPA pikasiirron vastaanottaminen on sinulle maksutonta. Yksittäisen maksun enimmäismäärä on 100 000 euroa. Raja koskee kaikkia palvelua tarjoavia pankkeja. Palvelun käyttöönotto on vasta alkuvaiheessa Euroopassa, ja mukana olevien pankkien määrä lisääntyy vähitellen.

Onko Tilisiirrossa raja?

Suomessa toimivien pankkien välillä sekä maksettaessa muutamiin muihin eurooppalaisiin pankkeihin maksun summalla ei ole euromääräistä ylärajaa. Yleisesti SEPA-alueella on tällä hetkellä 100 000 euron yläraja.

Kauanko kestää tilisiirto pankkien välillä?

Verkkopankissa ja maksuautomaatilla Maksu välitetään saajan pankille saman päivän aikana, jos maksu on tehty verkkopankissa tai automaatilla ennen kello 14.00 (EET). Tämän jälkeen tehdyt maksut välitetään saajan pankille seuraavana päivänä. Huomaathan, että maksuja muihin pankkeihin välitetään vain pankkipäivisin.

Montako päivää kestää tilisiirto pankista toiseen?

Pääsääntöisesti maksun saaja saa varat käyttöönsä saman pankkipäivän aikana, käytännössä muutamissa minuuteissa. Kaikki pankit eivät kuitenkaan vastaanota reaaliaikaisia tilisiirtoja, jolloin rahat siirtyvät tyypillisesti seuraavan pankkipäivän aikana.

Onko S-pankki SEPA?

S-Pankin asiakkaat voivat nyt vastaanottaa saapuvia maksuja SEPA-pikasiirtona. SEPA-pikasiirrot välittyvät saajalle kymmenessä sekunnissa vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. SEPA-pikasiirtopalvelu on nyt S-Pankin asiakkaiden käytössä saapuvien maksujen osalta.

Kauanko kestää tilisiirto ulkomaille?

SEPA-maksu: Tyypillisesti jo samana arkipäivänä. SEPA-pikasiirto: 10 sekunnin sisällä. Euroalueen ulkopuolelle: Viikon sisällä – yleensä 3-5 päivää.

Voiko SEPA maksun perua?

Pankki ei voi peruuttaa maksua tai ottaa rahoja toisen tililtä palauttaakseen ne maksajalle, vaikka maksu olisi ilmeisesti mennyt väärälle tilille.

Voiko tilisiirron tehdä ulkomaille?

Näin teet ulkomaan tilisiirron Maksuja voi tehdä ja vastaanottaa seuraavissa valuutoissa: CHF, DKK, EUR, GBP, JPY, NOK, SEK, USD. Ulkomaan tilisiirrot veloitetaan asiakkaan euromääräiseltä tililtä tai hyvitetään asiakkaan euromääräiselle tilille.

Paljonko tilille voi siirtää rahaa?

SEPA-pikasiirrolla voi myös siirtää isoja summia rahaa, Äijälä sanoo. Suomen pankkien välillä SEPA-maksuissa ei ole ylärajoja. EU-alueella yleinen yläraja on tällä hetkellä 15 000 euroa mutta nousee heinäkuun 2020 alussa 100 000 euroon.

Näkyykö Tilisiirrossa nimi?

Riippuen maksajan sekä vastaanottajan pankista, maksajan nimitiedot saattavat välittyä saajalle siirron yhteydessä. Saajalla on aina oikeus tiedustella maksajan nimeä. Jos käytit omaa viitettä siirrossa, niin silloin antamasi viite näkyy myös saajan tilitapahtumissa.