Miten Vaatehöyrystin toimii?

Mikä on vaatehöyrystin? Vaatehöyrystin työntää lähes 100 asteista vesihöyryä suuttimensa kautta silitettävän tekstiilin pinnalle. Kun vesihöyry painetaan kankaaseen kovalla vauhdilla, kankaan kuidut turpoavat, pehmenevät ja palautuvat alkuperäiseen muotoonsa. Vaatteesta tulee näin ollen pehmeä, mukautuva ja sileä.

Mitä höyrystin tekee?

Höyrystin on lämmönsiirrin, jossa kuumennettava neste muutetaan kaasumaiseen olomuotoon. Tavallisesti höyrystintä käytetään keittämään vettä höyryksi voimalaitoksissa.

Mitä tapahtuu höyrystimessä?

Lämmönvaihtimessa (höyrystin) haalea keruuneste kohtaa kylmäaineen**, joka kiertää lämpöpumpun kylmäainepiirissä. Kylmäaine lämpenee muutaman asteen ja höyrystyy. Tämän jälkeen kompressori nostaa kaasumuotoisen kylmäaineen painetta. Kun paine kasvaa, myös lämpötila nousee.

Onko höyrystin hyvä?

Höyrystin sopii erinomaisesti esimerkiksi muotoonommeltujen ja laskostettujen vaatteiden silottamiseen tai vaikkapa juhlavaatteiden raikastamiseen. Vältyt myös silityksen yhteydessä mahdollisesti syntyviltä taitoksilta tai palojäljiltä. Laitteella voit siis silottaa arvokkaampiakin materiaaleja kuten silkki ja kašmir.

Voiko märkää vaatetta silittää?

Silitä vaatetta niin kauan kunnes se on aivan kuiva. Märkä vaate rypistyy helposti ja voi homehtua säilytyksessä. Silitä niin, että silitetty osa siirtyy aina sinusta poispäin.

Mitä tarkoittaa vaate?

Vaate on yksittäinen vaatekappale, päälle puettavien vaatteiden eli vaatetuksen osa. Vaatteiden tavallisimmat valmistusmateriaalit ovat nahka, kasvi- ja eläinkuidut sekä erilaiset tekokuidut. Tavallisimmat ylävartaloon puettavat vaatteet ovat paita, liivi ja takki.

Miten Paisuntaventtiili toimii?

Paisuntaventtiili on rakenteeltaan kuristinventtiili, joka pienentää hetkellisesti kylmäainelinjan virtauspinta-alaa. Virtauspinta-alan pienentäminen aiheuttaa virtausnopeuden kasvun, joka aikaansaa paineen putoamisen. Paineen putoaminen aiheuttaa kylmäaineen nopean jäähtymisen.

Mistä tietää onko autossa ilmastointi?

Ilmastoinnin viilennystoiminto on merkitty kojelautaan yleisimmin joko AC, A/C tai *-symbolilla. Jos tässä nappulassa palaa valo, jäähdytys on päällä. Jos autostasi löytyy täysautomaattinen ilmastointi, löytyy ilmastointilaitteen käyttöpaneelista tällöin AUTO-nappula.

Voiko auton ilmastoinnin täyttää itse?

Auton ilmastointilaitteen täyttö on mahdollista tehdä itse tai teetättää huoltamolla (täytön keskihinta on 80–100 euroa). Jos päätät tehdä täytön itse, noudata alla olevia ohjeita. Varmista, että ostamasi kylmäaine (r-134a) sopii ajoneuvollesi.

Onko höyry vaarallista?

– Höyryhengitys on turvallista, sillä sen yliannostelu on aika mahdotonta. Höyryllä ei voi pilata mitään – ellei työnnä päätään liian kuuman kattilan lähelle. Kaikista turvallisinta on käyttää 37–42-asteista höyryä, näin ei pääse polttamaan mitään.