Mitä Vaatehöyrystin tekee?

Raikasta vaatteesi ilman pesua ja kemikaalisia aineita. Vaatehöyrystin on saastuttamaton tapa raikastaa tekstiilisi käyttämällä vain vettä ja lämpöä. Poistaa hajun ja tappaa 99.9% bakteereista. Höyrystin ei ainoastaan estä silityksestä aiheutuvia riskejä bakteereista, mikä auttaa eliminoimaan hajua.

Onko höyrystin hyvä?

Höyrystin sopii erinomaisesti esimerkiksi muotoonommeltujen ja laskostettujen vaatteiden silottamiseen tai vaikkapa juhlavaatteiden raikastamiseen. Vältyt myös silityksen yhteydessä mahdollisesti syntyviltä taitoksilta tai palojäljiltä. Laitteella voit siis silottaa arvokkaampiakin materiaaleja kuten silkki ja kašmir.

Miten Vaatehöyrystintä käytetään?

Ota kiinni vaatteen alareunasta ja venytä kangasta varovasti. Paina laitteen suutin vaatteen sisäpuolelta suoraan kangasta vasten. Pidä vaatetta suorana kankaasta kiinni pitäen koko höyrytyksen ajan. Muista suojata käsiäsi kuumalta vesihöyryltä.

Mitä tarkoittaa vaate?

Vaate on yksittäinen vaatekappale, päälle puettavien vaatteiden eli vaatetuksen osa. Vaatteiden tavallisimmat valmistusmateriaalit ovat nahka, kasvi- ja eläinkuidut sekä erilaiset tekokuidut. Tavallisimmat ylävartaloon puettavat vaatteet ovat paita, liivi ja takki.

Mitä eroa on silitysraudalla ja Höyrysilitysraudalla?

Höyrysilitysrauta tekee silittämisestä paljon helpompaa. Höyrysilitysrauta on kaikista suosituin silitysrauta, sillä se silittää vaatteet höyryn avulla helpommin ja nopeammin kuin perinteinen silitysrauta. Jos käytät edelleen vanhaa silitysrautaasi, ehkä on aika harkita sen vaihtamista uudempaan.

Miksi uudet vaatteet pitää pestä?

PitäÄKÖ uudet vaatteet pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa? Kyllä ja ei, vastaa Työtehoseuran tutkija Tarja Marjomaa. ”Tekstiilien kemikaalijäämät voivat jo pieninä määrinä aiheuttaa iho- ja hengitystieoireita, joten ainakin ihoa vasten tulevat vaatteet kannattaa pestä ennen käyttöönottoa.”

Pitääkö uusi vaate pestä ennen käyttöä?

Moni pesee uudet vaatteet ja tekstiilit ennen ensimmäistä käyttökertaa. Taustalla on uskomus, että vaatteisiin voi jäädä valmistusprosessista ihoa ärsyttäviä aineita.

Miten puhdistaa värjäytynyt vaate?

Kun värjäytynyt vaate ei alun perin ole ollut valkoinen on pesussa tarttuneen värin poisto kinkkisempää muttei mahdotonta. Älä kuivata värjäytynyttä vaatetta kuivaajassa, koska kuumuus kiinnittää värin kankaaseen. Pese värjäytynyt vaate uudestaan ja lisää pesuun 2 dl viinietikkaa tai klooriton valkaisuaine.

Miten hävittää vaate?

Jos tekstiilit ovat homeisia, märkiä tai öljyisiä, ne kuuluvat sekajätteeseen. Hyväkuntoiset ja uudelleenkäyttöön sellaisenaan kelpaavat vaatteet, kodin tekstiilit, kengät, laukut ja vyöt eivät kuulu poistotekstiilien joukkoon – ne kannattaa myydä tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai kierrätyskeskukseen.

Miten raikastaa vaate?

Lorauta muutama ruokalusikallinen etikkaa pyykinpesukoneen huuhteluainelokeroon ja pese pyykit normaalisti. Etikka neutraloi kaikkia hajuja ja vaikuttaa huuhteluaineen tavoin. Hieman epämiellyttävästä tuoksusta ei kannata huolehtia. Etikan haju haihtuu vaatteiden kuivuessa.