Miten valita oikeat farkut?

Valitse vyötäröltä napakat. Koska monissa farkuissa on nykyisin elastaania, käytössä ne jonkin verran löystyvät ja venyvät. Heikkilä suosittelee ostamaan ennemmin kunnolla piukat kuin yhtään löysät stretch-farkut. ”Puuvillafarkuista sen sijaan kannattaa valita sellaiset, jotka istuvat hyvin, mutta joissa on hyvä olla.

Mistä raaka aineesta farkut on valmistettu?

Yleisimmin farkut valmistetaan puuvillasta, joka pehmentää ja joustaa farkkujen kulumista. Yleisimmin puuvillaa ja polyesteria käytetään sekoittamalla, jotta farkut saavat parhaan mahdollisen ominaisuudet, kuten joustavuus ja kestävyys. Farkut valmistetaan kudonta- ja ompelukoneilla.

Miten venyttää farkkujen vyötäröä?

Onko farkut pesun jälkeen liian ahtaat vyötäröltä? Venytä farkut tuolin selkänojan ympärille. Jos selkänoja ei venytä tarpeeksi, laita selkänojan ja housujen väliin vielä jotakin lisäämään venymistä, esim pari kirjaa. Jätä venymään yön yli ja kas, aamulla on helpompi sujataa farkkuihin.

Pitääkö farkut pestä väärinpäin?

Peseminen oikein päin Vaatteet hankautuvat pesukoneessa toisiaan vasten ja menettävät helpommin väriään. Pese ja kuivaa farkkusi nurin päin minimoidaksesi värin lähdön. Laita myös farkkujen vetoketju ja nappi kiinni pesun ajaksi.

Mistä tietää farkkujen Tuumakoon?

Farkkujen koot ilmoitetaan usemmiten tuumissa. Koko on muotoa vyötärö x pituus. Esimerkiksi 28×30 tarkoittaa että vyötärön leveys on 28 ja lahkeen pituus 30 tuumaa.

Kauanko farkut kestää?

Esimerkiksi farkkujen kohdalla todennäköinen käyttöikä olisi kaksi vuotta.

Miksi farkut pitää pestä nurinpäin?

Farkut ovat paksua kangasta, jolloin ne vaativat paljon vettä ja liikkumatilaa puhdistuakseen. Valitse pesuohjelmaksi hellävarainen ohjelma, jolloin farkkuihin ei synny pesuraitoja tai mahdolliset koristukset farkuissa eivät rikkoudu. Käännä farkut aina nurinpäin pestessä, jolloin farkut pinta säilyy parempana.

Miksi farkut pestään nurinpäin?

Jos peset, noudata varovaisuutta Jos sinun täytyy laittaa farkut pesukoneeseen, noudata aina pesuohjeita. Pese farkut nurinpäin, sillä tämä auttaa väriä säilymään paremmin. Ensimmäisten pesujen aikana farkut kannattaa ehdottomasti pestä samanväristen kanssa, sillä ne voivat päästää väriä.

Mistä tunnistaa laadukkaat farkut?

Laadukkaat farkut tunnistat parhaiten nurjalta puolelta: tikkaukset ovat viimeisteltyjä eivätkä saumat kierrä. Vilkaise myös materiaalilappua. Kestävimmät farkut ovat ryhdikästä, sataprosenttista puuvillaa, mutta pieni määrä elastaania ei ole pahitteeksi, jos arvostaa sen antamaa joustoa ja käyttömukavuutta.

Saako farkkuja Kutistettua?

Lämmin vesi kutistaa ja napakoittaa farkkuja kokonaisvaltaisesti. Kutistettuna farkut voi saada paremmin istuviksi jos kyse ei ole kuin muutamasta sentistä. Kuivausrumpu tekee farkuista supertiukat. Ensin kuuma konepesu ja sen jälkeen kuivausrumpukuivaus narulla kuivumisen sijaan.