Mitä tarkoittaa käsite Gore-tex?

Gore-Tex on vedenpitävien ja hengittävien kankaiden tekniikan tunnetuin merkki. Gore-Tex on ePTFE-kalvo (polytetrafluorietyleeni), joka laminoidaan kankaan sisäpinnalle (2L) tai kahden kankaan väliin (3L). Gore jakaa kankaat kolmeen eri ryhmään käytön ja toiminnan mukaan: Gore-Tex, Gore-Tex Pro ja Gore-Tex Active.

Mikä on RET arvo?

Ret-testi, eli vesihöyryn läpäisyvastus, EN ISO 11092. Testi kertoo miten paljon materiaali vastustaa vesihöyryn kulkua lävitseen. Tällä tavalla mitattuna pienempi testitulosarvo onkin parempi kuin isompi arvo.

Pitääkö Gore-Tex Kengät suojata?

Kengät kannattaa myös suojata ennen käyttöä ja aina puhdistuksen jälkeen GORE-TEX-materiaalille tarkoitetuilla suojasuihkeilla ja hoitoaineilla. Suojasuihke estää pintamateriaalin kastumista läpimäräksi kovissakin sadekeleissä ja parantaa kengän likaa hylkiviä ominaisuuksia.

Onko polyesteri vedenpitävä?

Polyesteri – Ominaisuudet Erittäin hieno (kolme kertaa hienompaa kuin silkki) Melkein venymätön. Imee vähän vettä. Tämä pitää polyesterivaatteet kuivina pitkään.

Mitä tarkoittaa soft shell?

Softshell ei ole mikään oma materiaali, vaan sillä tarkoitetaan yleensä urheilullista, venyvää kangasta, joka koostuu erilaisista materiaaleista. Ulkopuoli voi olla esimerkiksi vettähylkivää ja tuulenpitävää kangasta, kun sisäpuoli on pehmeää fleeceä.

Onko Softshell-takki vedenpitävä?

Softshell-takki Se suojaa hyvin tuulta vastaan ja on vettä hylkivä. Se tarkoittaa, että materiaali kestää ripottelua ja kevyttä sadetta lyhyitä aikoja, mutta rankemmassa sateessa vesi pääsee kankaan läpi.

Kestääkö softshell vettä?

Esimerkiksi soft shell -vaatteet tai G-1000-kangas vahattuna ovat vettä hylkiviä.

Pitääkö Gore-Tex vettä?

Toimiakseen vedenpitävästi goretex-kalvo vaatii, että vaatteen ulkopinta käsitellään vettähylkiväksi kyllästeellä. Vaatteen käyttö, erityisesti lika ja hikoilu, kuluttaa kyllästettä heikentäen samalla sen toimivuutta – vedenpitävyyden ja hengittävyyden huonontuessa seurauksena on ikävästi kastuva vaate ja käyttäjä.

Voiko lenkkarit pestä koneessa?

Useimmat kangaskengät voi pestä pesukoneessa. Kenkäalan ammattilaiset eivät yleensä suosittele kenkien pesemistä pesukoneessa, sillä vaikka kengän perusmateriaali pesun kestäisikin, liimaukset saattavat vaurioitua. Erityisesti nahkakenkien pesemistä koneessa on syytä välttää.

Millä kannattaa pestä valkoiset kengät?

Valkoisten tennareiden tai lenkkareiden puhdistus kannattaa yleensä tehdä käsin.  Käytä ensisijaisesti pesusienen pehmeää (vaaleampaa) puolta. Vanha hammasharja on hyvä apu kenkien puhdistamisessa.