Miksi farkuissa on pieni tasku?

Farkkujen etutaskussa oleva epäkäytännöllisen pieni tasku on oikealta nimeltään kellotasku. Cowboyt nimittäin käyttivät tuohon aikaan taskukelloa, ja kello pysyi hyvin suojassa ja tallessa pienessä etutaskussa. Sittemmin farkkujen pikkutaskussa on säilytetty niin pikkukolikoita, kondomeja kuin vaikka pääsylippuja.

Mitä varten farkkujen pieni tasku on?

– Tasku on luotu pienten kolikoiden säilyttämistä varten, ja sen nimi on “Coin pocket”, kertoo Carlingsin farkkujen hankkija Anders Børseth ja lisää: – Taskun toiminto on vaihdellut brändeittäin hieman kohderyhmän ja taskun koon perusteella.

Miksi farkut keksittiin?

FARKUN HISTORIA. Farkut kehitti Nevadassa asuva räätäli Jacob Davis 1870-luvulla, hän alkoi ommella demin kankaasta housuja. Nämä housut saivat suosionsa kaivosmiesten, metsureiden ja rautatieläisten työvaatteita. Syynä suosioon oli farkkukankaan kestävyys.

Missä farkut on keksitty?

Denimin lyhyt historia Saksalainen Levi Strauss aloitti liiketoiminnan San Franciscossa 1800-luvun puolivälissä. Levi Strauss ja räätäli Jacob Davis saivat patentin kupariniittisille farkuille 20. toukokuuta 1873, tätä päivämäärää pidetään edelleen farkkujen syntymäpäivänä.

Miksi farkuissa on niitit?

Niittien tarkoitus on vahvistaa varsinkin farkkujen taskuja, jotta housut kestävät paremmin käytössä.

Mistä tietää farkkujen Tuumakoon?

Farkkujen koot ilmoitetaan usemmiten tuumissa. Koko on muotoa vyötärö x pituus. Esimerkiksi 28×30 tarkoittaa että vyötärön leveys on 28 ja lahkeen pituus 30 tuumaa.

Voiko farkkujen lahkeet leikata?

Farkkujen lahkeet ovat nyt trendikkäimmillään leikatut ja hieman rispaantuneet. Tyylistä saa huolellisesti leikkaamalla hyvinkin siistin tai ronskisti saksimalla muodikkaan epätasaisen.

Voiko farkut kutistua pesussa?

Ennen kuin lyhennät farkkusi, pese ne kahdesti. Farkut nimittäin kutistuvat aina pesussa jonkin verran.

Voiko farkut pestä 40 asteessa?

40 asteen lämpötila riittää hyvin puhdistamaan farkut hellävaroen. Todella likaiset farkut kestävät kyllä 60 asteenkin pesun, varsinkin jos materiaalissa ei ole elastaania mukana.

Voiko farkut pestä tummien kanssa?

Farkut pestään nurinpäin Pese farkut samanväristen tai tummien tuotteiden kanssa – erityisesti denim-farkut saattavat päästää ensimmäisessä pesussa paljon väriä. Käytä hellävaraista pesuohjelmaa ja linkoa joko minimiteholla tai jätä linkous kokonaan väliin. Älä käytä stretch-farkkujen pesun yhteydessä huuhteluainetta.