Onko frotee puuvillaa?

Frotee (ranskan sanasta frotté, “hangattu”) on yleensä puuvillasta valmistettu kangas, jonka toisella tai molemmilla puolilla on löysistä lankasilmukoista muodostunut nukka. Paksun nukan ja lankasilmukoiden sisään jäävän tyhjän tilan ansiosta frotee on erityisen hyvin vettä imevää.

Miksi puuvilla on ongelma?

Puuvillan viljely vaatii paljon maapinta-alaa ja vettä. Lisäksi puuvillakasvi on erityisen herkkä tuhohyönteisille ja kasvisairauksille, joten viljelyssä käytetään usein runsaasti kemikaaleja. Runsas kemikaalien käyttö viljelyssä köyhdyttää maaperää, saastuttaa vesistöjä ja vähentää luonnon monimuotoisuutta.

Mitä on Palttina?

Palttina on kudottujen kankaiden yksinkertaisin perussidos. Sidoksessa jokainen loimilanka kulkee yhden kudelangan päältä ja yhden alta. Palttinasidosta käytetään yleisesti lakanakankaissa, pöytäliinoissa, päällysvaatteissa ja puserokankaissa.

Voiko puuvillaa pestä 40 asteessa?

Puuvillan pesuohje Värilliset puuvillatuotteet pestään useimmiten kirjopesuohjelmalla 40 asteessa ja 60 valkoiset asteessa. Valkoisen pyykin kanssa voidaan käyttää valkaisuainetta sisältävää pesuainetta harmaantumisen estämiseksi.

Mikä on Pumpuli?

Puuvilla (lyhenne CO; vanhahtava nimitys pumpuli) on pehmeä kuitu, jota saadaan pensaina kasvavan puuvillakasvien (Gossypium spp.) siemenhahtuvista. Puuvillakuitu koostuu lähes pelkästään selluloosasta. Puuvillaa käytetään langoissa ja kankaissa.

Voiko puuvillaa pestä 60 asteessa?

Puuvillavaatteet kestävät hyvin kuudenkymmenen asteen pesun.

Mikä on Jersey kangas?

Mitä “jersey-kangas” oikeastaan tarkoittaa? Nimitystä jersey-kangas käytetään kuvaamaan tietyllä tavalla neulottua kangasta, joka kehitettiin tässä muodossa ensimmäisen kerran brittiläisellä Jerseyn saarella Englannin kanaalissa. Saari oli jo keskiajalla tärkeä neulevillan tuottaja, jota saatiin saaren lampaista.

Mistä tietää kankaan oikean puolen?

Kankaan oikea puoli on se, jonka on tarkoitus näkyä ulospäin. Nurja puoli jää ihoa vasten. Jos kankaan puolet näyttävät hyvin samanlaisilta, nurjaa ja oikeaa puolta on vaikea erottaa toisistaan. Joskus nurjaa puolta voi käyttää myös näkyvänä puolena, jos haluaa leikkiä kankaan pinnan rakenteella.

Mikä on jacquard neulos?

Jacquard neulos on kestävä ja notkea keskivahva neulos kaikkeen pukeutumiseen. Neulos sopii käytettäväksi neuletakkien lisäksi esimerkiksi huppareissa, mekoissa, asusteissa tai vaikka torkkupeittona reunat huolitellen. Kankaan paino on noin 260g/m². Pesu- ja hoito-ohjeet: Pesu 30 asteessa ja silitys yhdellä pisteellä.

Missä asteessa alushousut pestään?

Puuvillaiset alusvaatteet ja sukat voi pestä 60 asteessa. Silkkiset alusvaatteet, rintaliivit ja muut herkemmät materiaalit voi pestä käsinpesuohjelmalla 30 tai 40 asteessa (tarkista aina jokaisen vaatteet pesuohje). Nestemäiset Lumme-pesuaineet ovat tehokkaita jo 30 asteessa.