Onko kehäkukka myrkyllinen?

Tiesitkö, että on myös paljon syötäviä kukkia, joita voi käyttää koristeina? Syötäväksi soveltuvat orvokit, krassit, ruusut, samettikukat, kehäkukka, ruiskaunokki, puna-apila, kurpitsa sekä monet kukkivat maustekasvit.

Onko kehäkukka monivuotinen?

Kehäkukka on suomalaisten kasvimaiden perinteinen ja arvostettu kesäkukka, joka kukkii runsaasti aina syyspakkasiin asti. Pirteän kaunista kesäkukkaa on helppo kasvattaa. Yksivuotinen kehäkukka on helppohoitoinen ja sievä ilmestys niin ruukussa kuin avomaalla, ja sitä voidaan hyödyntää monella tavalla.

Miten kehäkukka lisääntyy?

Suomessa kehäkukka kasvaa viljeltynäkin yksivuotisena, mutta hyvissä olosuhteissa voi siementää kasvupaikalleen. Kukat ovat herkkiä lämpötilan ja kosteusolosuhteiden vaihteluille. Jos kukat ovat avautuneet täyteen loistoonsa, se ennustaa hyvää säätä.

Miten käyttää kehäkukkaa?

Parhaiten kehäkukka antaa ruokiin väriä, kun sitä on vähän aikaa kypsytetty voissa tai öljyssä. Rohdoskasvina kehäkukkaa voi käyttää esimerkiksi ulkoisesti kääreenä nopeuttamaan haavojen paranemista, sekä uutteina ja öljyvalmisteina erilaisiin rohtumiin, kutinaan, haavaumiin, sierettymiin ja tulehduksiin.

Voiko Kehäkukkia syödä?

Kehäkukkaa voi syödä. Terälehdet voi nauttia tuoreena esimerkiksi salaateissa, jogurteissa tai vaikka riisiruoissa tai säilöä kuivattuna talveksi. Yrttitarha-nettisivu vinkkaa, että kehäkukasta saa leivonnaisiin samanlaista väriä kuin sahramista.

Mikä viherkasvi viihtyy pimeässä?

palmuvehka (Zamioculcas zamiifolia) laikuvehkat (Aglaonema) tuonenkielot (Aspidistra) viirivehkat (Spathiphyllum) anopinkieli (Sansivieria) rönsyliljat (Chlorophytum) köynnösvehka (Philodendron) traakkipuu (Dracaena)

Mikä kukka menestyy haudalla?

Aurinkoisella haudalla viihtyvät yksivuotiset marketta, samettikukka, pelargoni, kesäbegonia ja daalia. Kääpiösamettikukat viihtyvät kuivassakin ja kukkivat, vaikkei kuihtuneita kukkia poisteta. Pelargoneista suosittuja ovat runsaskukkaiset enkelinsilmäpelargonit.

Voiko kehäkukan terälehtiä syödä?

Kehäkukan terälehdet soveltuvat esimerkiksi salaatteihin, risottoon, jogurttiin ja marmeladeihin.

Voiko kehäkukan lehtiä syödä?

Lehtiä voi syödä salaattina, parhaimmillaan maku on makea, joskin monesti kitkerä. Sen lisäksi että kehäkukka on koristeellinen puutarhassa, se suojelee muita kasveja tuholaisilta.

Minkä näköinen on kehäkukan siemen?

Kypsät siemenet ovat tummanpuhuvan mustia tai ruskeita, joten vihreitä siemeniä ei vielä kannata ottaa talteen. -Anna siementen kuivua huoneenlämmössä ilmavasti, sillä kosteus pilaa ne. Ota myös kukkia talteen. Niitä voit käyttää niin leivonnaisissa että leivissä.