Onko kuitti pakko tulostaa?

Yrityksen ja elinkeinonharjoittajan on aina tarjottava kuitti käteiskaupassa asiakkaalle automaattisesti. Kuitti voidaan tarjota myös sähköisesti vastaanotettavassa muodossa. Asiakas voi halutessaan kieltäytyä vastaanottamasta kuittia, jolloin kuittia ei tarvitse myöskään tulostaa.

Mitä tehdä jos ei saa kuittia?

Mikäli hän ei ota kuittia vastaan, sinun ei tarvitse säilyttää asiakkaalle tarjoamaasi kappaletta kuitista. Huomaa kuitenkin, että elinkeinonharjoittajana olet kirjanpitovelvollinen eli sinun täytyy merkitä kaikki liiketapahtumat kirjanpitoosi.

Mistä näkee Gigantin kuitin?

Kirjaudu sisään käyttäjätunnuksillasi. Omat sivut -kohdasta löydät tilaushistorian ja kuitit . Tulosta kuitti klikkaamalla oikeassa yläreunassa olevaa tulostuspainiketta.

Onko ostoksesta oikeus saada kuitti?

Ostajalla on oikeus saada kuitti ostotapahtuman yhteydessä. Laki kuitintarjoamisvelvollisuudesta käteiskaupassa (658/2013) velvoittaa myyjän antamaan kuitin ostajalle.

Onko kuitti sama kuin lasku?

Laskun ja kuitin välinen ero Laskuilla ja kuiteilla on eri tarkoitus, koska ne laaditaan myyntiprosessin eri vaiheissa. Lasku laaditaan ennen kuin asiakas suorittaa maksun ja kuitti puolestaan maksun vastaanottamisen jälkeen. Lasku toimii maksupyyntönä ja kuitti taas on maksutosite.

Miten tehdä itse kuitti?

Myyjän nimi, yhteystiedot ja y-tunnus. Päiväys: kuitin antamispäivä Kuitin numero: tunnistenumero tai muu yksilöivä tieto. Tämä numero identifioi myyntitodistuksen. Myydyt tuotteet ja/tai palvelut: niiden määrä ja kuvaus. Maksettu summa, alv % ja arvonlisäveron määrä

Voiko tuotteen vaihtaa ilman kuittia?

Voit valittaa tuotteen virheestä myös ilman kuittia Osto- tai takuukuitin olemassaolo ei ole ratkaiseva tekijä, kun arvioidaan, kuuluuko vian korjaaminen yrityksen vastuulle vai ei. Sinulla on oikeus valittaa tuotteesta myös ilman kuittia, jos tuotteessa on virhe.

Voiko kuitin saada jälkikäteen?

Kuitin voi saada usein myös jälkikäteen pyytämällä. Tyypillinen puuttuva kuitti on hotellikuitti, joka maksaessa on unohtunut tiskille, jolloin hotellilta pyydetään kuitti uudestaan. Sähköiset kuittijärjestelmät ovat myös hyviä ratkaisuja tähän pulmaan.

Missä tilanteissa kuittia ei tarvitse antaa asiakkaalle?

Lain mukaan myyjän on tarjottava kuluttaja-asiakkaalle kuittia, kun maksu tapahtuu käteisellä, kortilla tai niihin verrattavalla tavalla, kuten lounassetelillä. Laki ei kuitenkaan koske tilanteita, joissa myyjä ja ostaja eivät ole samassa tilassa, siis verkkomaksuja tai laskun maksamista tilisiirtona.

Voiko giganttiin palauttaa ilman kuittia?

Jos olet antanut yhteystietosi tuotetta ostaessasi, löydämme kuitin järjestelmästämme. Muussa tapauksessa ota kuitti mukaan asioinnin helpottamiseksi. Raha palautetaan alkuperäiselle maksutavalle. Periaatteessa emme rajoita sitä, kuinka usein voit palauttaa ostamasi tuotteet.