Mitä kuittiin kirjoitetaan?

Myyjän nimi, yhteystiedot ja y-tunnus. Päiväys: kuitin antamispäivä Kuitin numero: tunnistenumero tai muu yksilöivä tieto. Tämä numero identifioi myyntitodistuksen. Myydyt tuotteet ja/tai palvelut: niiden määrä ja kuvaus. Maksettu summa, alv % ja arvonlisäveron määrä

Voiko kuitin kirjoittaa itse?

Et voi itse tehdä kuittia jos olet ostaja, myyjä voi vaan kirjoittaa kuitin. Jos teet käteiskuitin ja joudut verotarkastukseen ni verottaja ihmettelee onpas käteiskuitissa osto ja myynti kuiteissa sama käsiala.

Onko kuitti pakko antaa?

Velvollisuus tarjota kuitti koskee kaikkia käteis- ja maksukorttiostoksia kaikilla toimialoilla. Lakia ei kuitenkaan sovelleta muun muassa automaattimyyntiin, arpajaisiin, markkina- ja torikauppaan ulkotiloissa (paitsi alkoholin myynti ja anniskelu) tai sähköiseen kaupankäyntiin ja laskun maksamiseen.

Mitä tehdä jos ei saa kuittia?

Mikäli hän ei ota kuittia vastaan, sinun ei tarvitse säilyttää asiakkaalle tarjoamaasi kappaletta kuitista. Huomaa kuitenkin, että elinkeinonharjoittajana olet kirjanpitovelvollinen eli sinun täytyy merkitä kaikki liiketapahtumat kirjanpitoosi.

Voiko kuittia pyytää jälkikäteen?

Kuitin pyytäminen jälkikäteen Mikäli myyneellä yrityksellä ei ole käytössä asiakastiliä tai sähköisiä kuitteja, voi uuden kuittikopion saaminen jälkikäteen olla haastavaa tai jopa mahdotonta. On kuitenkin mahdollista, että tietäessäsi tarkan ostohetken ja summan, kuitti on mahdollista saada myös takautuvasti uudelleen.

Onko kuitti sama kuin lasku?

Laskuilla ja kuiteilla on eri tarkoitus, koska ne laaditaan myyntiprosessin eri vaiheissa. Lasku laaditaan ennen kuin asiakas suorittaa maksun ja kuitti puolestaan maksun vastaanottamisen jälkeen.

Kumpi kuitti annetaan asiakkaalle?

Lain mukaan myyjän on tarjottava kuluttaja-asiakkaalle kuittia, kun maksu tapahtuu käteisellä, kortilla tai niihin verrattavalla tavalla, kuten lounassetelillä.

Mistä löydän Gigantin kuitin?

Verkkokaupastamme löydät kuittikopion. Kirjaudu sisään käyttäjätunnuksillasi. Omat sivut -kohdasta löydät tilaushistorian ja kuitit.

Voiko vaatteita palauttaa ilman kuittia?

Osto- tai takuukuitin olemassaolo ei ole ratkaisevaa, kun arvioidaan kuuluuko vian korjaaminen yrityksen vastuulle vai ei. Kuluttaja voi osoittaa tuotteen ostopaikan tai -ajan esimerkiksi näyttämällä maksukorttitositteen. Myös tiliote on kelvollinen todiste, josta käy ilmi ostopaikka ja -aika.

Mistä tietää että kuitti on aito?

Vaadi kuitti myyjältä Arvotaidetta ei saisi ikinä ostaa ilman, että kaupasta saa kuitin. Ei siinäkään tapauksessa, että raha ei vaihda omistajaa. Kunnollisessa kuitissa pitää näkyä teoksen nimi, koko, vuosiluku, mahdolliset taustatiedot teoksesta, tarkat tiedot myyjästä ja myyjän allekirjoitus.