Onko platina kalliimpaa kuin kulta?

Platina on lähes aina kalliimpaa kuin valkoinen kulta, koska se on 30 kertaa harvinaisempaa ja sitä louhitaan paljon vähemmän kuin kultaa.

Onko platina arvokasta?

Platina on yksi harvinaisimmista jalometalleista ja se on siksi erittäin arvokasta.

Mistä tunnistaa platinan?

Platinan erottaa painosta ja tummanharmaasta väristä. Yleisin käytetty pitoisuus on 950. Platinakorut ovat melko harvinaisia. Korkean sulamispisteen takia niiden valmistus on myös tavallista vaikeampaa.

Missä Platinaa käytetään?

Platinaa käytetään kemianteollisuudessa, nestekidenäytöissä, tietokoneiden kovalevyjen päällystämiseen, katalysaattorina, koruissa, kuitulasissa, laboratorioesineissä, lääketieteessä, standardipainoissa ja -mitoissa, termoelementti-lejeeringeissä sekä koboltin kanssa vahvojen magneettien valmistukseen.

Paljonko maksaa 1g kultaa?

Kullan hinta tänään 57,89 euroa/gramma London Bullion Metal Associationin, eli LBMA julkaisee kullan hinnan (24 karaatin kulta, eli pitoisuus 999.99) joka arkipäivä kello 12.30 ja 17.00 Suomen aikaan.

Paljonko on platina?

Tällä hetkellä platinan hinta on 908,5 USD/oz (troy ounce), euroissa noin 857 EUR/oz. os sen sijaan muuntaa platinan hinta grammoiksi, hinta on noin 27,55 EUR/gram. Nykyinen kurssipäivä sekä platinalle, USD että EUR on 2023-10-01.

Miksi valkokulta on kalliimpaa kuin kulta?

Kun on kyse kullasta, kultapitoituus määrittelee hinnan, ei sen väri Mitä korkeampi kullan pitoisuus, sitä korkeampi hinta. Ostatpa sitten valkokultaa tai keltakultaa, 18 karaatin kulta on kalleinta. Se on kuitenkin myös alttiimpi mahdollisille naarmuille ja vaurioille korkean kultapitoisuuden vuoksi.

Mitä tarkoittaa 925 korussa?

Esimerkiksi jos pitoisuusleimassa on luku 925, se kertoo, että tuotteessa on 92,5 % hopeaa. Pitoisuusleiman pohjamuoto kertoo, mistä jalometallista on kyse. Pohjamuoto on nimileiman ympärillä käytettävä kehys.

Mitä kultaa on 585?

Karaatti on yleisesti käytetty vanha termi kullan pitoisuudelle. Karaatti tarkoittaa yhtä kahdeskymmensneljäsosaa (1/24) painosta. Kultakorujen merkinnät voivat olla joko pitoisuuden tuhannesosia tai karaatteja. Esimerkiksi 14K tarkoittaa samaa kuin 585 tuhannesosaa, eli 58,5% seoksesta on puhdasta kultaa.

Mikä on palladium?

Palladium on metallinen alkuaine, jonka järjestysluku on 46 ja atomipaino 106.42. Palladium on jalometalli ja kuuluu platinametallien ryhmään. Muut platinametallit ovat platina, osmium, iridium, rutenium ja rodium.