Mitä rubiini tarkoittaa?

Sana rubiini tulee latinan kielen sanasta ruber tai rubrum, joka tarkoittaa punaista. Rubiinin arvo määritetään koon, värin, kirkkauden ja hionnan perusteella. Safiiri on yksi suosituimmista jalokivistä, ja tyypillisesti se on väriltään sininen.

Onko rubiini arvokas?

Rubiini kuuluu jalokivien huipulle, koska se on uskomattoman kysytty ja yksi suosituimmista. Rubiinit ovat erittäin harvinaisia, ja siksi ne ovat kalliita ja niiden arvo on korkea. 200 vuotta sitten havaittiin, että safiirit ja rubiinit ovat itse asiassa samanlaisia kiviä, joita kutsutaan nimellä korundi.

Onko rubiini timantti?

Rubiini voidaan timantin tavoin luokitella neljän laatutekijän pohjalta: paino, puhtaus, väri ja hionta. Merkittävin laatutekijä on kuitenkin kiven väri. Toisin kuin timanttien kohdalla, rubiinin sulkeumat eivät laske kiven arvoa. Sulkeumia hyödynnetään erottamaan synteettiset kivet aidoista, luonnonkivistä.

Miten tunnistaa rubiini?

Raakakivi näyttää samealta ja rasvaiselta, mutta hiottu kivi loistaa miltei timantin lailla. Sulkeumat ovat yleisiä, eikä niitä välttämättä pidetä virheinä, vaan aitouden takeena. Rubiinin värin aiheuttavat etupäässä kromi-ionit, ruskehtavissa kivissä myös rauta.

Onko Suomessa rubiineja?

Myös rubiineja, safiireja ja smaragdeja Niitä on tavattu joka puolella Suomea. – Jalokiviäkin on viime vuosikymmeninä löydetty kuten timantteja, rubiineja, safiireja ja smaragdeja, kertoo puolestaan geologi Kari Kinnunen, joka on vastikään eläköitynyt Geologian tutkimuskeskuksen leivistä erikoistutkijan tehtävistä.

Mikä on kallein jalokivi?

Tällä hetkellä perinteisistä jalokivistä karaattihinnaltaan kallein on smaragdi. Maailman arvokkain jalokivi on kuitenkin Cullinan-luonnontimantista leikattu Cullinan I eli Suuri Afrikan tähti -niminen timantti, joka kuuluu Britannian kruununjalokiviin. Se painaa 530,20 karaattia.

Onko Suomessa jadea?

Suomesta on tavattu yli sataa erilaista korukäyttöön soveltuvaa kivimateriaalia. Niiden joukossa on monia arvomineraaleja, kuten timantti, rubiini, safiiri, smaragdi, jaloberylli, kordieriitti, jalotopaasi, jade, nuummiitti ja koruihin kelvolliset kultahiput.

Mikä on maailman arvokkain timantti?

Etelä-Afrikasta on löydetty ehkä kaikkien aikojen arvokkain timantti. Erittäin harvinainen, 122.52 karaatin sininen timantti on arvioitu jopa 26 miljoonan euron arvoiseksi. Maailmassa on löydetty ainosstaan kolme yli 100 karaatin timanttia, kertoo löydön tehneen kaivosyhtiö Petra Diamondsin tiedottaja Cathy Mallins.

Missä päin Suomea on löydetty topaasi?

Suomessa topaasia on löydetty muun muassa Orivedeltä, Kaakkois-Suomen rapakivialueelta, Eurajoelta ja Eräjärven Viitaniemen louhoksesta.

Onko ametisti mineraali?

Myös ametisti on kvartsiryhmän mineraali. Sen kovuus Mohsin asteikolla on 7. Se on samaa kovuusluokkaa kuin esim ruusukvartsi, mutta kovempaa kuin esim kuukivi tai turkoosi-korukivet. Ametistia louhitaan myös Suomessa.