Mitä eroa on Puvulla ja Smokilla?

Erot smokin ja puvun välillä – Suurin ero on huivikaulus eli takin kaulus, joka on yleensä kiiltävää kangasta ja kiertää koko takin. Smokin kanssa tulee käyttää smokkipaitaa, ja vaihtoehtoja on käytännössä kaksi: joko perinteinen kaulus tai lyhyt, ns. wing tip -kaulus.

Mihin tilaisuuteen smokki?

Smokkia puolestaan käytetään klo 18 jälkeen alkavissa tilaisuuksissa, joissa kutsu sitä edellyttää. Smokki on useimmiten musta, mutta se voi myös olla valkoinen, jolloin housut ovat joko valkoiset tai mustat. Smokin kanssa puetaan valkoinen paita, solmuke, sekä leveä silkkivyö tai liivi.

Voiko smokin korvata tummalla puvulla?

Tummalla puvulla voi korvata frakin tai smokin, jos se on pukukoodiksi kutsussa ilmoitettu. Korvattaessa frakin tummalla puvulla, tulee sen kanssa pukea kääntökalvosinpaita, kalvosinnapit sekä hillitty tumma yksivärinen solmio.

Mitä tarkoittaa pukukoodi black tie?

Jos kutsukortissa sanotaan koodin olevan black tie, on sinun parasta valita polvimittainen tai maahan asti ylettyvä, täyspitkä iltapuku. Tyypillisesti naiset tuntuvat valitsevan black tie pukukoodi tilaisuuksiin nimenomaan täyspitkän iltapuvun.

Saako häissä olla mitään valkoista?

Juhla-asu. Häissä kokovalkoinen on varattu perinteisesti vain morsiamen käyttöön, vaikka tiedettäisiinkin, että morsiamella on värillinen puku. Tämä koskee myös kaasoa ja morsiusneitoja aivan pienimpiä lapsia lukuun ottamatta.

Mitä tarkoittaa tumma puku naisille?

Naisilla tumma puku-pukukoodi tarkoittaa juhlavasta materiaalista valmistettua asua. Naisen asu voi olla yksimittainen tai kaksiosainen täyspitkä, nilkkapituinen tai polvipituinen puku tai juhlava housupuku. Klassinen tumma puku -asu naisella on esimerkiksi sievä pikkumusta, mutta värejä ei tarvitse kaihtaa.

Kummalle puolelle pinssi?

Vasemman puoleinen rintaneula on sijoitettu oikein, koska neula kulkee samansuuntaisesti kuin rintaneulan suljettu pää. Oikealla puolella näkyy, miten sinun ei pitäisi käyttää rintaneulaa.

Voiko häihin laittaa rusetin?

Häissä voit käyttää rusettia ollessasi sulhanen. Käytä sitä mielellään liivin kanssa niin, että erotut sulhaseksi. On myös suosittua, että sulhaspoika ja bestman käyttävät solmukkeita, jotka sopivat yhteen sulhasen solmukkeen kanssa.

Voiko hautajaisissa olla sininen puku?

Esimerkiksi harmaa, tummanruskea tai tummansininen vaatetus sopii myös hyvin hautajaisiin. Hautajaispukeutuminen on lähestymässä muuta juhlapukeutumista ja tiukkoja pukukoodeja harvoin enää noudatetaan täysin.

Pitääkö puvun kanssa olla mustat sukat?

Vain mustan puvun kanssa tulee käyttää aina mustia sukkia. Mustat kengätkään eivät ole mikään pakko. Tuominen suosittelee kesäjuhliin ruskeita nahkakenkiä, jotka ovat tyylikäs pari esimerkiksi siniselle tai harmaalle puvulle. Lisää väriä ja persoonallisuutta juhla-asuun saa rintataskua somistavalla liinalla.