Paljonko Rustolävistys sattuu?

Rustolävistykset sattuvat paikasta riippuen vähän tai paljon. Kipu on aika pitkälti suoraan verrattavissa ruston paksuuteen ja kovuuteen, eli mitä paksumpi ja kovempi, sitä kivuliaampi. Daith ja rook -alueet ovat yleensä paljon kovempia kuin esimerkiksi outer conch.

Milloin voi olla ilman korvakoruja?

Jos korvan rustossa on tehty reikiä, suositus on vähintään 12 viikkoa. Sen jälkeen voit helposti nukkua ilman korvakoruja.

Missä ajassa Korvareiät menee umpeen?

Ensimmäisen vuoden aikana korvareikien ottamisesta korvareiät voivat mennä hyvin nopeasti umpeen, jopa muutamassa päivässä. Umpeen menemisen aika on kuitenkin yksilöllistä, ja tarkkaa aikaa on vaikea sanoa. Kun vuosi on kulunut ja korvareiät ovat parantuneet, korvareikien umpeen menemisessä kestää pidempi aika.

Kauanko Rustolävistys paranee?

Lävistys paranee omaan tahtiinsa, ensimmäisen viikon aikana microdermalin ankkuri kiinnittyy kevyesti. Kokonais paranemisaika on noin 2-3kk. Huuhtele microdermal lämpimällä vedellä pari kertaa päivässä.

Kumpaan suuntaan lävistys aukeaa?

Koru kiristyy myötäpäivään ja avautuu vastapäivään. Korun kärkiosan kierteet pyöritetään korun rungon sisään.

Mistä tietää että Rustokoru on tulehtunut?

Kudosneste on väriltään läpinäkyvää, vaaleaa tai hieman kellertävää nestettä, jota haava erittää parantuessaan. Tulehdukseen liittyy usein vahvaa punoitusta, kipua (ei vain korua liikutellessa), turvotusta sekä rajua märkimistä. Jos lävistyksesi on tulehtunut, käänny ensimmäisenä lävistäjäsi puoleen.

Voiko lävistyksen päällä nukkua?

Vältä näitä paranemisen aikana: Lävistyksen päällä nukkuminen. Varsinkin rustolävistyksissä usein ratkaiseva tekijä parantumisen kannalta. Kun lävistys puristuu tyynyn/sängyn ja kehon väliin, koru vääntää haavaa yleensä johonkin suuntaan, jolloin paraneminen pitkittyy ja arpikudos- yms.

Miten hoitaa Tulehtunutta Rustokorua?

Akuuttia tulehdusta hoidetaan oireiden mukaan. Keinoja ovat tulehtuneen alueen suihkutus, paikallishoitotuotteiden käyttö sekä paikallinen tai suun kautta otettava mikrobilääkehoito. Paikallisdesinfektioaineista suositellaan isopropyylialkoholia tai jodia sisältäviä tuotteita.

Miksi Korviksia ei saa ampua?

Tärkeimpänä ja kammottavimpana asiana: laitteita, joita käytetään reikien ampumiseen, ei pystytä kunnolla puhdistamaan ja niitä ei siis voi steriloida. Tulehtumisriski on suuri, sekä myös kaikenmaailman pöpöjen siirtyminen asiakkaalta asiakkaalle on täysin mahdollista.

Miksi korvakoruja ei saa ampua?

Korun kantaosa ja sen kärki ovat tylppiä ja umpinaisia, joka rakenteeltaan poikkeaa todella paljon lävistysneulasta. Kun koru ammutaan paineella läpi, se pakottaa kudoksen repeämään kuvan osoittamalla tavalla. Tämä tekee huomattavan kudosvaurion korvaan.