Saako 65 vuotias asuntolainaa?

Asuntolainalle ei ole ikärajaa.

Miten Annuiteetti toimii?

Annuiteettilainalla tarkoitetaan lainaa, jossa jokainen takaisinmaksuerä on alkutilanteessa yhtä suuri. Maksuerään sisältyy sekä lyhennys että korko. Annuiteettilaina eroaa tasaerälainasta eli kiinteästä tasaerälainasta siten, että koron muuttuessa myös maksuerä muuttuu, mutta laina-aika pysyy samana.

Miten lasketaan Annuiteetti?

Annuiteettilainan erän laskeminen Vastaaasti n on kerrottava kahdellatoista. Esimerkki: Lainamäärä on 100 000, vuosikorko on 5 % ja laina-aika 10 vuotta. Kuukausikorko on siten 5 % / 12 = 0,42 % ja maksuerien määrä 10 x 12 = 120. Kuukausierä on siten 100 000 x ((1+ 0,42 %)^120 x 5 %) / ((1 + 0,42 %)^120 -1) = 1062,6 €.

Onko mahdollista saada asuntolainaa ilman säästöjä?

Jos omia säästöjä tai sijoituksia ei ole, voi lisävakuutena käyttää myös toisen henkilön omaisuutta (esimerkiksi asunto) hänen suostumuksellaan. Jos sinulla ei ole säästöjä tai mahdollisuutta lisävakuuteen, voit käyttää esimerkiksi maksullista Garantian asuntolainatakausta tai valtiontakausta.

Saako yli 70-vuotias lainaa?

Eläkeläinen voi hakea samoja lainoja kuin työelämässä olevatkin. Yksikään lainamuoto ei ole itsessään poissuljettu eläkeisiltä. Eläkeläinen voi siis hakea kulutusluottoa, pikavippiä, autolainaa, remonttilainaa tai lainojen yhdistämiseen yhdistelylainaa.

Onko Tasaerä sama kuin Annuiteetti?

Annuiteetti on sana, jota et todennäköisesti tule käyttäneeksi muuten kuin asunnon vaihdon yhteydessä. Tämän takia et välttämättä ensi istumalta muistakaan sanan sisältöä silloin, kun sitä taas tarvitsee. Annuiteetti on sama kuin tasaerä.

Kannattaako Annuiteetti?

Annuiteetti on hyvä vaihtoehto, jos haluat tietää laina-ajan tarkalleen etukäteen ja maksukykysi kestää mahdollisen korkojen nousun. Kun valitset asuntolainasi takaisinmaksutavaksi annuiteetin: Takaisinmaksuerät (lyhennys + korko) ovat lähtötilanteessa yhtä suuria. Lainan maksuerä muuttuu, kun korko muuttuu.

Mitä on Annuiteetti?

Tasaerä eli annuiteetti Tasaerässä lainasta maksettava erä pysyy samana koko laina-ajan. Alussa maksuerä sisältää enemmän korkoa, mutta lainan lyhentyessä koron osuus pienenee. Tämä tarkoittaa myös, että laina lyhenee alussa hitaammin.

Milloin Annuiteettilaina?

Annuiteettilaina sopii silloin, kun haluaa tietää tarkalleen laina-ajan pituuden. Annuiteetti voi olla myös pankin ehtona pitkälle asuntolainan takaisinmaksuajalle. Pitkä takaisinmaksu taas tulee kyseeseen, jos asuntolaina on suuri. Annuiteettilainassa on varauduttava koron heilahteluihin ja maksuerien kasvamiseen.

Miten muuttuva annuiteetti toimii?

Muuttuva annuiteetti on laina, jossa maksat lainasummaa takaisin tasaisina erinä siihen asti, että viitekorko muuttuu. Lainan lyhennyksen sekä sen koron suhde takaisin maksettavassa osassa vaihtuu lainan viitekoron muuttuessa.