Saako armeijassa käyttää omia kenkiä?

Omia lenkkareita ja sisäpelikenkiä saa sen sijaan käyttää.

Paljonko armeijan varusteet painaa?

Täysi taisteluvarustus painaa noin 40 kiloa.

Saako armeijaan ottaa pyyhkeen?

Armeija tarjoaa ohuet pyyhkeet, jotka eivät välttämättä ime vettä hyvin. Tästä syystä p-kauden(3kk kestävä aloitusjakso) jälkeen on syytä käyttää omia pyyhkeitä, kun voi vähän vapaammin käyttää omia tuotteita. (periaattessa omia ei saa käyttää, mutta ei valvota enää yhtä tarkasti).

Saako armeijassa käyttää omia Maihareita?

Palveluksen edetessä alokasaikaa pidemmälle tulee sallituksi myös omat lenkkarit, maiharit, lomareppu ja monet muut varusteet. Varsinkin pimeään talviaikaan, mutta miksei kesälläkin, on jokaisen varusmiehen aivan ehdoton varuste oma taskulamppu.

Saako armeijassa huutaa?

Armeijassa käskyt annetaan usein huutamalla. Joissain tilanteissa pelokas alokas voi hätkähtää ja kummastella huutajan äänenvoimakkuutta. Sille on kuitenkin syynsä. – Vaikka kuulostaa siltä, että alikessu olisi vihainen minulle, niin yleensä huutaminen on vain tapa saada ääni kuulumaan kaikille.

Paljonko armeijan rinkka painaa?

Kenttävarustuksen massa on noin 20–22 kg, mikä kantaen sotilaan pitäisi pystyä jalkamarssimaan 20–30 km vuorokaudessa sekä perillä kyettävä aloittamaan taistelutehtävä.

Paljonko armeijassa saa palkkaa?

Sotilasalalla miesten mediaanipalkka on 4 632 euroa ja naisilla 3 854 euroa. Ero on peräti 778 euroa kuussa. Palkkaerot kaventuvat kun tarkastellaan upseerien ja aliupseerien palkkoja sukupuolittain. Miespuolisten upseerien mediaanipalkka on 5 199 euroa ja naispuolisten upseerien 5 119 euroa.

Voiko armeijan käydä myöhemmin?

Vapautus terveydellisin perustein Vapautus voidaan myöntää joko kokonaan rauhan ajaksi tai määräaikaisesti korkeintaan kolmeksi vuodeksi, minkä jälkeen palveluskelpoisuus tarkastetaan uudestaan. Useimmat ensimmäisellä kerralla määräaikaisen vapautuksen saaneet vapautetaan myöhemmin kokonaan.

Onko armeijassa joka viikonloppu vapaata?

Varusmieskoulutuksessa palataan normaaliin palvelus- ja lomarytmiin. Heinäkuun saapumiserällä palataan normaaliin palvelus- ja lomarytmiin, mikäli koronatilanne sen joukko-osastossa sallii. Tämä tarkoittaa sitä, että pääsääntöisesti kaikki arkipäivät ovat koulutusta ja viikonloput vapaata.

Pitääkö mennä armeijaan jos on ADHD?

Kehityksellinen kielihäiriö tai adhd eivät väistämättä estä asepalveluksen suorittamista. Toimintakyvyn haasteista on hyvä kertoa avoimesti kantahenkilökunnalle ja omalle ryhmänjohtajalle.