Voiko Turkkia käyttää?

Sähkötupakan maahantuonti ja käyttö Turkissa on laitonta. Antiikin maastavienti on luvanvaraista.

Voiko Turkin vettä juoda?

Sen sijaan esimerkiksi suurimmassa osassa Turkkia hanavesi on turvallista. Siis paikallisille turvallista. Erilaisen bakteerikannan vuoksi siitä saattaa kuitenkin suomalainen saada vatsavaivoja. Hampaidenpesu hanavedellä on kuitenkin täysin ok.

Millä mantereella Turkki on?

Turkki ulottuu Euroopan kaakkoisnurkasta Lounais-Aasiaan. Maa sijaitsee Välimeren itäisimmän pohjukan ja Mustanmeren välissä, Mustanmeren etelärannalla. Turkin Euroopan ja Aasian puoleiset osat erottaa toisistaan pieni Marmaranmeri.

Kannattaako Turkissa maksaa euroilla?

Turkissa on käytössä Turkin liira, joten rahaa on syytä vaihtaa, vaikka useimmissa Alanyan paikoissa myös eurot ovat käypää valuuttaa. Rahanvaihtopisteitä on kaupungissa runsaasti ja useimmat niistä ovat hyvin luotettavia.

Pitääkö Turkissa antaa tippiä?

Turkki: Turkkiin matkustavan kannattaa varautua tippaamaan 5 – 10 % tarjoilijalle ja pyöristämään taksikuskille summa seuraavaan tasalukuun. Mutta vain mikäli on tyytyväinen palveluun, sillä tippi on Turkissa kiitos hyvästä palvelusta.

Voiko Turkissa maksaa kortilla?

Monissa lomakohteissa voi maksaa euroilla. Kortillakin voi maksaa, mutta ei joka paikassa – käteistä pitää siis olla taskussa.

Onko Turkki vapaa maa?

Vapauksien kehitys. Freedom Housen vuoden 2022 määrittelyn mukaan Turkki ei ole vapaa maa. Presidentti Recep Tayyip Erdoğanin Oikeus- ja kehityspuolue (AKP) on hallinnut Turkkia vuodesta 2002.

Onko Turkki Aasia?

Turkki sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa. Bosporinsalmen länsipuolinen osa Turkkia kuuluu Eurooppaan. Venäjä sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa.

Onko Turkki Schengen aluetta?

Schengen-alueella rajatarkastukset on poistettu. Schengen-valtioita ovat Alankomaat, Belgia, Espanja, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro.

Onko Alanyassa turvallista?

Alanya on luokiteltu turvalliseksi kohteeksi. Alanyan yleinen turvallisuusindeksi on 80/100, joka on parempi kuin Suomen kaupunkien keskiarvo on 74/100.