Kuka ostaa Rippiristin?

Rippiristin antaa vanhan perinteen mukaan kummi rippilahjaksi kummilapselleen, mutta nykyvuosina yhä enemmän myös vanhemmat ja isovanhemmat tämän hankkii.

Kuka antaa Rippiristin?

Rippiristi on perinteinen rippilahja, jonka jokainen konfirmoitu käytännössä saa. Yleensä kummi antaa lahjaksi rippiristin. Sekaannuksien välttämiseksi suosittelemmekin sopimaan yhteisesti ennen lahjan hankintaa, kuka tulee olemaan vastuussa ristin hankinnasta.

Tuleeko Rippiristiin kaiverrus?

Lähes kaikkiin kultaisiin rippiristeihin on mahdollista hankkia kaiverrus. Kaiverrus tehdään yleensä rippiristin taakse. Ristin koosta johtuen ristiin mahtuva kaiverrus on lyhyt, esimerkiksi päivämäärä tai nimikirjaimet.

Mitä voi ostaa Rippilahjaksi?

Isosen vinkki: ”Moni toivoo rahaa, jolla voi ostaa, mitä haluaa. Summa voi olla mitä tahansa, esimerkiksi 20 euroa riittää aivan hyvin. Myös levyt tai elokuvat, joita itsekin toivoin, voivat olla hyvä lahja. Tytöt ilahtuvat usein laadukkaista meikeistä, esimerkiksi luomiväristä tai sivellinpaketista.

Pitääkö Rippijuhlissa onnitella?

Lahjat, kukat, onnittelut Konfirmaation jälkeen on tapana onnitella nuorta kirkon ulkopuolella ja antaa hänelle kukat. Varsinaiset lahjat annetaan vasta kotona. Rippilahjaksi kannattaa hankkia jotain sellaista, joka jää nuorelle pysyvästi muistoksi (korut, ristiriipus, levy, kirja (esim. sivistyssanakirja).

Mitä Rippijuhliin viedään?

Pojille suositaan punaista ruusua, mutta muista että värejä löytyy myös oranssin ja valkoisen sävyissä. Ruusun sijaan voi kesän muista kukista valita kukkalahjaksi herkän pionin, tai vaikkapa gerberan. Juhlan sankarille voi toimittaa myös kokonaisen kukkakimpun, varsinkin jos et itse pääse paikalle juhlaan.

Kuka voidaan Konfirmoida?

Kenet voidaan konfirmoida? Konfirmoitavien tulee olla kastettuja evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä, jotka ovat saaneet opetusta rippikoulussa. Rippikouluaikana kastettu nuori voi osallistua yhteiseen konfirmaatioon rippikouluryhmänsä kanssa.

Mitä kelloon kaivertaa?

Rannekelloon on mahdollista kaivertaa esim. nimi tai nimikirjaimet ja päivämäärä, jotka tekevät kellosta vieläkin yksilöllisemmän. Eri kellomalleihin mahtuu eri verran kaiverrusta riippuen kellon koosta ja takapohjan tiedoista. Lisätietoja-kohtaan voit ilmoittaa, haluatko tekstin tikkukirjaimilla vai kaunolla.

Mikä Rippiristi pojalle?

Luota rippilahjassa perinteeseen. Kummi antaa rippilahjaksi perinteisesti rippiristin ja muut jotain muita lahjoja. Suosittuja perinteisiä rippilahjoja ovat myös korut. Pojalle sopii hyvin rippilahjaksi solmionpitimet ja kalvosinnapit sekä kaulakoru.

Mikä on sopiva summa Rippilahjaksi?

– Kauempi sukulainen tai tuttu 20-50 euroa, lähempi sukulainen 50-70 euroa, kummilapset 50-70 euroa.