Mihin sormeen Lupaussormus menee?

Eri sormivalinnoista huolimatta, lupaussormus komeilee yleensä vihkisormuksen tilalla vasemmassa nimettömässä, tai jos kantaja on jo jostain syystä avioitunut, oikeassa nimettömässä.

Mitä tarkoittaa sormus oikeassa kädessä?

Perinne sormuksen käyttämisestä vasemmassa kädessä on peräisin muinaisesta Egyptistä. Perinne käyttää sormusta oikeassa kädessä puolestaan johtuu siitä, että sopimukset sinetöitiin yleensä oikeakätisellä kädenpuristuksella.

Missä sormessa vihkisormus?

Vihkisormusta käytetään tavallisesti vasemman käden nimettömässä. Miesten vihkisormukset ovat usein kultaa tai hopeaa, ja ne ovat tyyliltään pelkistettyjä ja koruttomia.

Missä sormessa pidetään sormuksia?

Suomessa kihla- ja vihkisormusta käytetään perinteisesti vasemman käden nimettömässä. Huomaathan, että oikean käden nimetön on tyypillisesti isomman kokoinen kuin vasemman käden nimettömän, joten on erittäin tärkeää sovittaa sormusta juuri oikeaan sormeen, jotta saadaan selville varmasti oikea ja sopiva koko.

Kumpaan sormeen tulee vihkisormus?

Vihkisormus on poikkeus. Suomessa sitä pidetään yleensä vasemman käden nimettömässä.

Mitä tarkoittaa jos on Keskisormessa sormus?

Osassa sivuja sanottiin ettei keskisormissa ole suosittua pitää sormuksia, koska se ottaa yleensä eniten painoa esim. kassia kantaessa, toisaalla taas että se on suosittu sormi. Sormuksen keskisormessa sanottiin useimmiten tarkoittavan tasapainoa ja vastuullisuutta, oletettavasti koska se on keskellä.

Missä maissa vihkisormusta pidetään oikeassa kädessä?

Muun muassa ortodoksit, tanskalaiset, norjalaiset, saksalaiset ja espanjalaiset käyttävät vihkisormusta kuitenkin oikean käden nimettömässä.

Mikä sormus oikeassa nimettömässä?

Kihlasormus on kihlauksen merkkinä käytettävä sormus Kihla- tai vihkisormusta pidetään yleensä vasemman käden nimettömässä. Ortodoksisessa kristillisessä liitossa kihla- ja vihkisormus pidetään oikeassa nimettömässä.

Mitä tarkoittaa jos on sormus oikeassa nimettömässä?

Selitykseksi sanotaan, että vasen käsi on lähempänä sydäntä ja näin oikea paikka rakkauden sinetille. Idässä taas Latviasta aina Kreikkaan asti sormus pannaan oikean käden nimettömään sormeen. Oikean käden kun sanotaan viestivän myös oikeasta asenteesta moraaliin ja uskontoon.

Kumpi ensin kihla vai vihkisormus?

Vihkitilaisuudessa sormukset pujotetaan sormeen siinä järjestyksessä kuin ne on saatu: alimmaiseksi tulee siis kihlasormus ja sen jälkeen vihkisormus.