Mihin sormeen sormus?

Sormusta valitessa tärkeintä on aluksi päättää, kumpaan käteen ja mihin sormeen haluaa sormuksen. Määrällisesti sormuksia käytetään eniten nimettömässä. Nimetön ei ole vain kihla- tai vihkisormuksen sormi, vaan nimetön toimii hyvin myös “normaalina” sormus-sormena. Keskisormi on myös hyvin suosittu sormus-sormi.

Kumpaan sormeen tulee vihkisormus?

Vihkisormus on poikkeus. Suomessa sitä pidetään yleensä vasemman käden nimettömässä.

Voiko kihloihin mennä ilman sormusta?

Kihlasormukset eivät ole lainkaan pakolliset, mutta yleensä sellaiset kuitenkin hankitaan. Tapana on hankkia sormus sekä naiselle että miehelle roomalaisilta perityn käytännön mukaisesti vasemman käden nimettömään, mutta kukaan ei estä hankkimasta sormusta vain naiselle. Ja kuten sanottu: lupaus on kihlaus, ei sormus.

Missä maissa vihkisormusta pidetään oikeassa kädessä?

Muun muassa ortodoksit, tanskalaiset, norjalaiset, saksalaiset ja espanjalaiset käyttävät vihkisormusta kuitenkin oikean käden nimettömässä.

Mikä on kihlasormuksen ja vihkisormuksen ero?

Kihla- ja vihkisormuksen ero Kun avioliitto on solmittu, nainen on saanut kihlasormuksen rinnalle vihkisormuksen, joka on yleensä näyttävämpi timanttisormus. Vihkimisen yhteydessä miehen kihlasormus vaihtaa arvoaan vihkisormukseksi.

Mitä tarkoittaa sormus oikeassa kädessä?

Perinne sormuksen käyttämisestä vasemmassa kädessä on peräisin muinaisesta Egyptistä. Perinne käyttää sormusta oikeassa kädessä puolestaan johtuu siitä, että sopimukset sinetöitiin yleensä oikeakätisellä kädenpuristuksella.

Onko kihlaus kosinta?

Kihlautuminen ei ole sama asia kuin kosinta. Kihlautuminen tarkoittaa, että pari pitää yhtä, eikä kihlautumisen tarvitse johtaa avioliittoon. Nykypäivänä kihlautumiseen ei vaadita sormusta vaan lupaus siitä, että ollaan yhdessä, riittää.

Onko miehellä kihla ja vihkisormus?

Yleensä suomalaisessa hääperinteessä miehellä on vain kihlasormus, eikä hän hääpäivänä laita toista tai uutta sormusta sormeensa. Miehen kihlasormus muutetaan vihkisormukseksi yksinkertaisesti sormuksen kaiverrusta päivittämällä.

Minkä ikäinen voi mennä kihloihin?

Avioliittolain 4 §:n mukaan alle 18-vuotias ei saa avioitua. Oikeusministeriö voi kuitenkin erityisistä syistä antaa alle 18-vuotiaalle luvan mennä avioliittoon. Oikeusministeriöön on viime vuosina tullut keskimäärin parikymmentä hakemusta vuodessa.

Mikä sormus oikeassa nimettömässä?

Kihlasormus on kihlauksen merkkinä käytettävä sormus Kihla- tai vihkisormusta pidetään yleensä vasemman käden nimettömässä. Ortodoksisessa kristillisessä liitossa kihla- ja vihkisormus pidetään oikeassa nimettömässä.