Missä sormessa vihkisormus?

Suomessa yleisin tapa on käyttää kihla- ja vihkisormuksia vasemman käden nimettömässä sormessa, muinaisilta egyptiläisiltä perityn tavan mukaan. He uskoivat verisuonen yhdistävän vasemman nimettömän ja sydämen. Roomalaiset kutsuivat tuota olematonta verisuonta nimellä “vena amoris” eli rakkauden suoni.

Mitä tarkoittaa sormus oikeassa kädessä?

Perinne sormuksen käyttämisestä vasemmassa kädessä on peräisin muinaisesta Egyptistä. Perinne käyttää sormusta oikeassa kädessä puolestaan johtuu siitä, että sopimukset sinetöitiin yleensä oikeakätisellä kädenpuristuksella.

Mitä tarkoittaa jos Pikkurillissä on sormus?

Pikkusormen sijainti tekee sormuksistasi hyvin havaittavia. Joissakin kulttuureissa kyse on varallisuudesta ja asemasta. Toisissa pikkusormessa oleva sormus merkitsee älyä ja kommunikointitaitoja.

Mikä sormus oikeassa nimettömässä?

Kihlasormus on kihlauksen merkkinä käytettävä sormus Kihla- tai vihkisormusta pidetään yleensä vasemman käden nimettömässä. Ortodoksisessa kristillisessä liitossa kihla- ja vihkisormus pidetään oikeassa nimettömässä.

Mitä tarkoittaa jos on sormus oikeassa nimettömässä?

Selitykseksi sanotaan, että vasen käsi on lähempänä sydäntä ja näin oikea paikka rakkauden sinetille. Idässä taas Latviasta aina Kreikkaan asti sormus pannaan oikean käden nimettömään sormeen. Oikean käden kun sanotaan viestivän myös oikeasta asenteesta moraaliin ja uskontoon.

Onko miehellä kihla ja vihkisormus?

Yleensä suomalaisessa hääperinteessä miehellä on vain kihlasormus, eikä hän hääpäivänä laita toista tai uutta sormusta sormeensa. Miehen kihlasormus muutetaan vihkisormukseksi yksinkertaisesti sormuksen kaiverrusta päivittämällä.

Mitä musta sormus tarkoittaa?

Musta on myös voiman ja vakaumuksen symboli. Unohda mustan negatiivinen merkitys; se on myös rohkeuden, voiman ja vakaumuksen symboli. Siksi mustat teräs-, volframi- ja titaanisormukset ovat nopeasti tulleet suosituksi miesten valitsemaksi vihkisormukseksi.

Kumpi sormus ensin?

Vihkitilaisuudessa sormukset pujotetaan sormeen siinä järjestyksessä kuin ne on saatu: alimmaiseksi tulee siis kihlasormus ja sen jälkeen vihkisormus. Kirkkovihintään vaaditaan sormukset.

Kumpi käsi sormus?

Missä sormessa kihlasormusta pidetään? Sormusta pidetään perinteisesti vasemmassa nimettömässä. Tähän liittyy vanha Kreikkalainen uskomus, että vasemmasta nimettömästä kulkee laskimo suoraan sydämeen. Joissakin kulttuureissa sormusta pidetään oikean käden nimettömässä.

Kumpaan sormeen tulee vihkisormus?

Vihkisormus on poikkeus. Suomessa sitä pidetään yleensä vasemman käden nimettömässä.