Mikä on hyvä materiaali Alushousuille?

Puuvilla on erinomainen valinta alushousujen materiaaliksi, sillä se on pehmeä ja hengittävä.

Miksi alusvaatteita käytetään?

Niitä käytetään suojaamaan päällyshousuja likaantumiselta sekä peittämään sukupuolielimet ja takamus häveliäisyys- ja soveliaisuussyistä. Alushousuja on useita erilaisia malleja sekä miehille että naisille. Alushousuja valmistetaan eri materiaaleista, kuten puuvillasta, silkistä ja tekokuiduista.

Miksi puuvilla alushousut?

Puuvilla imee kosteutta itseensä ja pysyy kuivana niin kauan, kun kosteus pääsee haihtumaan nopeammin kuin sitä imeytyy materiaaliin. Tästä syystä puuvilla ei ole paras materiaali urheiluun tai paljon hikoilevalle. Synteettisestä funktionaalisesta materiaalista valmistetut liivit ovat tällöin parempi ratkaisu.

Mitä Trikoiden alle?

– Jos pukeutuu ihoa myötäilevästi, mitä nyt näkee paljon esimerkiksi trikoiden myötä, alla pitäisi olla stringit tai pikkuhousut, joissa ei ole takana saumaa.

Pitääkö alushousut vaihtaa joka päivä?

– Usein sanon myös, että vauvojen ja lasten vaatteet kannattaa hankkia sellaisina, että ne voi pestä kuudessakympissä, niissä kun on helposti puklua tai vaipanreunasta pursuavia eritteitä, Jerkku sanoo. Korkeammassa lämpötilassa pesemisen lisäksi Jerkku muistuttaa, että alushousut ja sukat kannattaa vaihtaa päivittäin.

Pitääkö alusvaatteet vaihtaa joka päivä?

Alusvaatteet suositellaan heittämään joka vuosi roskiin, ja vaihtamaan puhtaisiin päivittäin. Myös yökäyttöä pitäisi välttää, sillä alushousut eivät anna haarojen hengittää, mikä johtaa hien ja bakteerien kertymiseen.

Pitääkö uudet alushousut pestä?

Uusissa vaatteissa olevat kemikaalijäämät voivat silti jo pieninä määrinä aiheuttaa muun muassa iho- ja hengitystieoireita. Ihoa vasten käytettävät tekstiilit kuten alusvaatteet, pyyhkeet ja lakanat sekä vauvan- ja lastenvaatteet on syytä pestä ennen ensimmäistä käyttöä.

Pitääkö uudet alushousut pestä ennen käyttöä?

Moni on tottunut nakkaamaan uudet vaatteet ja tekstiilit ensimmäiseksi pesukoneeseen. Pitääkö uusi vaate aina pestä ennen käyttöä, Työtehoseuran tutkija Tarja Marjomaa? – Alusvaatteet, pyyhkeet, lakanat sekä vauvan- ja lastenvaatteet ja muut tekstiilit, jotka tulevat suoraan ihoa vasten, tulisi pestä ennen käyttöä.

Missä asteessa alushousut pestään?

Puuvillaiset alusvaatteet ja sukat voi pestä 60 asteessa. Silkkiset alusvaatteet, rintaliivit ja muut herkemmät materiaalit voi pestä käsinpesuohjelmalla 30 tai 40 asteessa (tarkista aina jokaisen vaatteet pesuohje). Nestemäiset Lumme-pesuaineet ovat tehokkaita jo 30 asteessa.

Voiko alushousut pestä käsin?

Sitten: pese käsin tai pesukoneessa Voit pestä kuukautisalushoususi joko erikseen, käsin hienopyykin kanssa tai muiden alushousujesi ja vaatteidesi kanssa. Jos et halua, sinun ei siis tarvitse pestä montaa koneellista pyykkiä.