Mikä on määräaikainen vuokrasopimus?

Vuokrasopimus on joko määräaikainen tai voimassa toistaiseksi. Määräaikainen vuokrasopimus päättyy vuokrasopimuksessa sovittuna päivänä eikä sitä tarvitse irtisanoa tai purkaa. Vuokralainen/vuokranantaja voi siis luottaa, että vuokrasopimus on voimassa tuohon päivään asti ellei hän riko sopimusvelvoitteitaan.

Milloin Määräaikainen vuokrasopimus päättyy?

Määräaikainen vuokrasopimus päättyy sopimuksessa sovittuna päivänä ilman erillistä ilmoitusta. Irtisanominen voi kuitenkin olla mahdollista, jos sille on olemassa laissa määritelty erityinen peruste.

Mitä tarkoittaa määräaikainen vuokrasopimus ja toistaiseksi voimassaoleva vuokrasopimus?

Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus jatkuu, kunnes vuokralainen tai vuokranantaja irtisanoo sen. Jos et tiedä etukäteen, kuinka kauan aiot asua asunnossa, tällainen sopimus on hyvä vaihtoehto. Määräaikainen vuokrasopimus tarkoittaa, että vuokranantaja ja vuokralainen sopivat heti aluksi, milloin sopimus päättyy.

Onko suullinen vuokrasopimus aina määräaikainen?

Vuokrasopimus on syytä aina tehdä kirjallisesti. Suullinen vuokrasopimus on pätevä, mutta tästä seuraa se, että sopimus on toistaiseksi voimassa oleva. Määräaikaista vuokrasopimusta ei voi tehdä suullisesti, ellei kyse ole esimerkiksi mökin tai lomahuoneiston vuokraamisesta.

Pitääkö määräaikainen sopimus irtisanoa?

Määräaikainen työsopimus päättyy, kun määräaika on päättynyt tai sovittu tehtävä suoritettu. Määräaikaista työsopimusta ei pääsääntöisesti voi irtisanoa. Jos irtisanomisoikeudesta on nimenomaan sovittu, työntekijä voi kuitenkin irtisanoa määräaikainen työsopimuksensa päättymään kesken työsuhteen.

Voiko määräaikaisen vuokrasopimuksen vuokraa nostaa?

3. Voinko korottaa vuokraa määräaikaisen vuokrasopimuksen voimassaoloaikana? Lain mukaan voit tarkistaa vuokraa ylöspäin, jos määräaikainen vuokrasopimus on pidempi kuin kolme kuukautta. Vuokrantarkistusperusteesta täytyy myös olla maininta vuokralaisen kanssa allekirjoittamassasi vuokrasopimuksessa.

Saako määräaikaisen vuokrasopimuksen purkaa?

Määräaikainen vuokrasopimus on sitova ja sitä ei pääsääntöisesti voi irtisanoa. Tuomioistuin voi kuitenkin oikeuttaa vuokralaisen tai vuokranantajan irtisanomaan määräaikaisen vuokrasopimuksen erityisellä perusteella.

Milloin vuokranantaja voi irtisanoa vuokrasopimuksen?

Vuokranantaja voi irtisanoa vuokrasopimuksen lähes millä irtisanomisperusteella tahansa, kunhan sitä ei voida pitää hyvän tavan vastaisena. Näin ollen esimerkiksi huoneiston ottaminen omaan käyttöön tai sen myyminen ovat sallittuja irtisanomisperusteita.

Pitääkö irtisanomisajalta maksaa vuokraa?

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa. Ilmoita vuokranantajalle kirjallisesti, että haluat irtisanoa sopimuksen. Vuokrasuhde loppuu irtisanomisajan jälkeen, ja sinun täytyy maksaa vuokra vielä irtisanomisajalta.

Voiko vuokranantaja kieltää lemmikkien vierailun?

Lähtökohtaisesti asukkailla on oikeus pitää lemmikkejä, eikä sitä voida taloyhtiön toimesta kieltää esimerkiksi järjestyssäännöissä. Poikkeuksena ovat allergikoille rakennetut talot tai palvelutalot, joissa on jo perustamisvaiheessa kielletty lemmikit, tupakointi yms allergisoivat asiat yhtiöjärjestysmääräyksin.