Miksi naisten housuissa ei ole taskuja?

– Housujen käyttötaskut sattuvat sellaiseen kohtaan, että ne eivät asetu mukavasti muotojen päälle. Lisäksi naiset kuljettavat usein mukanaan myös laukkua, joten taskuille ei ehkä nähdä niin suurta tarvetta. Miehet harvemmin käyttävät laukkuja, joten taskuille voidaan ajatella olevan enemmän tarvetta.

Miksi naisten farkuissa on pienet taskut?

Historiallinen tasku – Tasku on luotu pienten kolikoiden säilyttämistä varten, ja sen nimi on “Coin pocket”, kertoo Carlingsin farkkujen hankkija Anders Børseth ja lisää: – Taskun toiminto on vaihdellut brändeittäin hieman kohderyhmän ja taskun koon perusteella.

Mitä varten farkuissa on Pikkutasku?

Farkkujen etutaskussa oleva epäkäytännöllisen pieni tasku on oikealta nimeltään kellotasku. Cowboyt nimittäin käyttivät tuohon aikaan taskukelloa, ja kello pysyi hyvin suojassa ja tallessa pienessä etutaskussa. Sittemmin farkkujen pikkutaskussa on säilytetty niin pikkukolikoita, kondomeja kuin vaikka pääsylippuja.

Miksi farkuissa on niitit?

Niittien tarkoitus on vahvistaa varsinkin farkkujen taskuja, jotta housut kestävät paremmin käytössä.

Miksi farkuissa on pieniä nappeja?

Davis keksikin ommella housuihin pienet metalliset niitit kohtiin, joissa kangas ja saumat joutuivat kovimmalle kulutukselle. Niitit auttoivat pitämään kankaat paremmin yhdessä, jolloin housut eivät repeytyisi yhtä helposti kuin ennen.

Missä farkut on keksitty?

Denimin lyhyt historia Saksalainen Levi Strauss aloitti liiketoiminnan San Franciscossa 1800-luvun puolivälissä. Levi Strauss ja räätäli Jacob Davis saivat patentin kupariniittisille farkuille 20. toukokuuta 1873, tätä päivämäärää pidetään edelleen farkkujen syntymäpäivänä.

Miksi farkut ovat sinisiä?

Nykyisin puuvillan värjäämiseen käytetään synteettistä indigoa. Värjäyksessä väriaine eli indigo jää kuidun pinnalle. Näin sininen väri pysyy kankaan päällyspuolella ja nurjanpuolen kudelangat jäävät valkoisiksi. Kun nurjanpuolen kudelangat jäävät valkoisiksi, niin ne eivät värjää farkkuja käyttäessä jalkoja siniseksi.

Missä farkut tehdään?

Trend Expressin farkkujen ylivoimaisesti suurin osa tulee Aasiasta ja sieltä nimenomaan Kiinasta. –Kiina on ylivoimaisesti suurin. Farkkuja tulee myös Kambodžasta ja Bangladeshista. Osa tulee Turkista ja Italiasta, Soinen kertoo.

Mistä farkut on tehty?

Yleisimmin farkut valmistetaan puuvillasta, joka pehmentää ja joustaa farkkujen kulumista. Yleisimmin puuvillaa ja polyesteria käytetään sekoittamalla, jotta farkut saavat parhaan mahdollisen ominaisuudet, kuten joustavuus ja kestävyys. Farkut valmistetaan kudonta- ja ompelukoneilla.

Saako farkkuja Kutistettua?

Lämmin vesi kutistaa ja napakoittaa farkkuja kokonaisvaltaisesti. Kutistettuna farkut voi saada paremmin istuviksi jos kyse ei ole kuin muutamasta sentistä. Kuivausrumpu tekee farkuista supertiukat. Ensin kuuma konepesu ja sen jälkeen kuivausrumpukuivaus narulla kuivumisen sijaan.