Mitä materiaalia on farkut?

Farmarihousut eli farkut ovat denim-puuvillakankaasta tehdyt, useimmiten siniseksi värjätyt housut. Farkut, työvaatteesta nuorison ja vähän vanhemmankin väen muodiksi muuttunut vaatekappale. Farmarihousut ovat hyvin suosittuja ympäri maailmaa.

Miksi farkut ovat siniset?

Nykyisin puuvillan värjäämiseen käytetään synteettistä indigoa. Värjäyksessä väriaine eli indigo jää kuidun pinnalle. Näin sininen väri pysyy kankaan päällyspuolella ja nurjanpuolen kudelangat jäävät valkoisiksi. Kun nurjanpuolen kudelangat jäävät valkoisiksi, niin ne eivät värjää farkkuja käyttäessä jalkoja siniseksi.

Mistä farkut tulee?

Farmarit syntyivät vuonna 1873 San Franciscossa Yhdysvalloissa, kun kangaskauppias Levi Strauss (joka oli lähtöisin Saksan Frankenista) ja räätäli Jacob Davis hakivat patenttia työhousuille, jotka oli vahvistettu niitein.

Missä farkut on keksitty?

Denimin lyhyt historia Saksalainen Levi Strauss aloitti liiketoiminnan San Franciscossa 1800-luvun puolivälissä. Levi Strauss ja räätäli Jacob Davis saivat patentin kupariniittisille farkuille 20. toukokuuta 1873, tätä päivämäärää pidetään edelleen farkkujen syntymäpäivänä.

Voiko farkut pestä muiden vaatteiden kanssa?

Käännä farkkusi nurin päin. Jos farkkusi ovat siniset, pese ne aina muiden tummien vaatteiden kanssa. Valkoiset farkut pestään vaaleiden vaatteiden kanssa. Älä täytä pesukonetta liikaa, sillä se voi estää rumpua pyörimästä kunnolla.

Mistä tunnistaa laadukkaat farkut?

Laadukkaat farkut tunnistat parhaiten nurjalta puolelta: tikkaukset ovat viimeisteltyjä eivätkä saumat kierrä. Vilkaise myös materiaalilappua. Kestävimmät farkut ovat ryhdikästä, sataprosenttista puuvillaa, mutta pieni määrä elastaania ei ole pahitteeksi, jos arvostaa sen antamaa joustoa ja käyttömukavuutta.

Miksi farkuissa on niitit?

Niittien tarkoitus on vahvistaa varsinkin farkkujen taskuja, jotta housut kestävät paremmin käytössä.

Miksi farkuissa on pieni tasku?

Farkkujen etutaskussa oleva epäkäytännöllisen pieni tasku on oikealta nimeltään kellotasku. Cowboyt nimittäin käyttivät tuohon aikaan taskukelloa, ja kello pysyi hyvin suojassa ja tallessa pienessä etutaskussa. Sittemmin farkkujen pikkutaskussa on säilytetty niin pikkukolikoita, kondomeja kuin vaikka pääsylippuja.

Voiko farkut pestä 40?

Usein pelkkä hyvä tuuletus riittää. Pese farkut ainoastaan silloin jos niihin tulee selkeitä tahroja, joita et pyyhkimällä saa pois. Useimmat farkut kestävät 40 asteen pesua, mutta suositeltavaa on, että mitään farkkuja ei pestäisi yli 30 asteen lämpötilassa.

Kannattaako farkut pestä?

Farkut pysyvät puhtaina ja hyväkuntoisina, kun tuuletat ne pesun sijaan ulkona auringonvalossa. Farkkuja kehotetaan pesemään mahdollisimman harvoin, sillä kuuma vesi ja pesuaine kuluttavat ja haalistuttavat farkkukangasta tehokkaasti.