Milloin naiset alkoivat käyttää housuja?

Länsimaissa naisten housujen käytöstä tuli sosiaalisesti hyväksyttyä vasta 1900-luvun puolivälissä. Naiset ovat historian saatossa kulkeneet housuissa useissa kulttuureissa. Esimerkiksi muinaisessa Kiinassa naiset käyttivät housumaisia vaatteita, ja vuoden 470 eaa.

Kuka on keksinyt housut?

Housujen arvellaan kehittyneen samoihin aikoihin, kun ihminen kesytti hevosen. Ratsastettaessa nivusalue ja reisien sisäpinta joutuu alttiiksi hankauksella ja housuilla on haluttu suojata tätä aluetta. Tätä olettamusta tukee Kiinan Xinjiangista tehty vanhin arkeologinen housulöytö, joka on noin 3 000 vuotta vanha.

Miksi naiset käyttävät hameita?

Myös naistenlehdet määrittelivät naisten housujen käytölle selkeät rajat. Kotirintaman arki edellytti naisilta käytännöllistä pukeutumista, mutta naisille huomautettiin, että miehet voivat paheksua housujen käyttöä. Siksi naisia neuvottiin käyttämään hametta, kun mies on rintamalta lomalla.

Miksi housut Sana on monikossa?

Housut ovat tulleet Suomessa käyttöön viimeistään keskiajalla eli ennen 1500-lukua. Niihin viittaava sana on lainattu muinaisruotsin sanasta hosa, joka on alun perin tarkoittanut putkimaista sukkaa tai polven yli ulottuvaa sääriverhoa. Niitä on tietysti tarvittu kaksi kappaletta, yksi molempiin jalkoihin.

Onko shortsit housut?

Shortsit tai sortsit ovat lyhytlahkeiset (engl. short = lyhyt) housut. Joidenkin sortsien lahkeet ulottuvat pohkeiden puoliväliin asti, mutta shortsit eivät kuitenkaan peitä jalan koko pituutta.

Onko häät monikko?

Häät olivat lämmin juhla (monikkosanat) Monikkosanoja ovat myös monet tilaisuuden tai tapahtuman nimitykset, kuten häät, messut, vaalit, valmistujaiset, arpajaiset. Monikkosanat esiintyvät yksikössä yleensä vain yhdyssanojen osina: saksipotku, kasvohoito, hääpuku, arpajaisvoitto.

Onko housu sana?

Monikkosanat ovat siis yhtä kokonaisuutta tarkoittavia monikkomuotoisia sanoja. Kielitoimiston yleiskielitalkoisiin on kuitenkin lähetetty useita havaintoja muutamien monikkosanojen (kuten olosuhde, talkoo, housu) yksiköllisestä käytöstä.

Mikä väri sopii mustien housujen kanssa?

Sekä musta, ruskea että sininen ovat perusvärejä, jotka näyttävät hyvältä yhdessä. Leikittele erilaisilla tekstuurilla ja yksityiskohdilla sinisen tai ruskean yläosan kanssa yhdessä mustien farkkujen kanssa, ja voit nopeasti luoda upean asun!

Pitääkö uudet housut pestä?

Ihoa vasten käytettävät tekstiilit kuten alusvaatteet, pyyhkeet ja lakanat sekä vauvan- ja lastenvaatteet on syytä pestä ennen ensimmäistä käyttöä. Uusia päällysvaatteita kuten bleisereitä, housuja, ulkotakkeja ja pusakoita ei tarvitse pestä, mutta tuuletus on paikallaan, jos paketista otettu vaate haisee pahalle.

Pitääkö housut pestä väärinpäin?

– Ei siitä nyt haittaakaan ole, mutta ei nyt kaikkia tarvitse kääntää nurinpäin, alusvaatteita ja sukkia esimerkiksi ei tarvitse kääntää väärinpäin. Nurinkääntöä kuitenkin suositellaan vaatteille, joissa on printtejä, kuvioita tai koristeita. Farkut ja housutkin Jerkku kääntäisi pesua varten.