Mitä tarkoittaa cargo housut?

Reisitaskuhousut olivat alun perin armeijan käytössä. Taistelukäytössä ne nähtiin ensin brittijoukoilla vuonna 1938 ja Yhdysvaltain sotilailla 1940-luvun puolessa välissä toisessa maailmansodassa. Englanninkielisen nimen cargo pants sana cargo (suom. ”rahti”) kuvasti isoja taskuja.

Miksi housut on monikossa?

Housut ovat tulleet Suomessa käyttöön viimeistään keskiajalla eli ennen 1500-lukua. Niihin viittaava sana on lainattu muinaisruotsin sanasta hosa, joka on alun perin tarkoittanut putkimaista sukkaa tai polven yli ulottuvaa sääriverhoa. Niitä on tietysti tarvittu kaksi kappaletta, yksi molempiin jalkoihin.

Milloin housut on keksitty?

Housujen arvellaan kehittyneen samoihin aikoihin, kun ihminen kesytti hevosen. Ratsastettaessa nivusalue ja reisien sisäpinta joutuu alttiiksi hankauksella ja housuilla on haluttu suojata tätä aluetta. Tätä olettamusta tukee Kiinan Xinjiangista tehty vanhin arkeologinen housulöytö, joka on noin 3 000 vuotta vanha.

Onko häät monikko?

Häät olivat lämmin juhla (monikkosanat) Monikkosanoja ovat myös monet tilaisuuden tai tapahtuman nimitykset, kuten häät, messut, vaalit, valmistujaiset, arpajaiset. Monikkosanat esiintyvät yksikössä yleensä vain yhdyssanojen osina: saksipotku, kasvohoito, hääpuku, arpajaisvoitto.

Onko housu sana?

Monikkosanat ovat siis yhtä kokonaisuutta tarkoittavia monikkomuotoisia sanoja. Kielitoimiston yleiskielitalkoisiin on kuitenkin lähetetty useita havaintoja muutamien monikkosanojen (kuten olosuhde, talkoo, housu) yksiköllisestä käytöstä.

Mikä väri sopii mustien housujen kanssa?

Sekä musta, ruskea että sininen ovat perusvärejä, jotka näyttävät hyvältä yhdessä. Leikittele erilaisilla tekstuurilla ja yksityiskohdilla sinisen tai ruskean yläosan kanssa yhdessä mustien farkkujen kanssa, ja voit nopeasti luoda upean asun!

Onko legginsit housut?

– Leggingsit erottaa housuista se, että ne ovat hyvin myötäilevät ja materiaali on harvoin täysin läpinäkymätön. Ne ovat ikään kuin jossain housujen ja sukkahousujen välimaastossa. Leggingsit ovat materiaaliltaan erilaiset, eli ne eivät ole housut, Saukkola selventää.

Onko shortsit housut?

Shortsit tai sortsit ovat lyhytlahkeiset (engl. short = lyhyt) housut. Joidenkin sortsien lahkeet ulottuvat pohkeiden puoliväliin asti, mutta shortsit eivät kuitenkaan peitä jalan koko pituutta.

Missä maassa farkut keksittiin?

Denimin lyhyt historia Saksalainen Levi Strauss aloitti liiketoiminnan San Franciscossa 1800-luvun puolivälissä. Levi Strauss ja räätäli Jacob Davis saivat patentin kupariniittisille farkuille 20. toukokuuta 1873, tätä päivämäärää pidetään edelleen farkkujen syntymäpäivänä.

Paljonko maksaa 100 hengen häät?

Paljonko maksaa 100 hengen häät? 100 hengen häiden hinta voi olla noin 5000–15000 euroa. Häiden hintaan vaikuttaa paljon se, tehdäänkö asioita itse vai ostetaanko palveluita ulkopuolisilta.