Milloin voi käyttää Villapaitaa?

Villapaita on monikäyttöinen vaatekappale, joka sopii käytettäväksi ympäri vuoden. Koska villakuitu hengittää eikä hiosta, villapaita on mukava myös kesällä. Syksyllä villapaidan alle voi pukea esimerkiksi pitkähihaisen t-paidan ilman, että asu tuntuu paksulta ja raskaalta.

Miksi villapaita Nukkaantuu?

nukka ei ole ystäväsi // Villapaidat kuten myös suurin osa muistakin vaatteista nukkaantuu jossain vaiheessa. Se johtuu yleensä pesusta sekä vaatteen vanhenemisesta, kulumisesta. Helpoin tapa poistaa nukka olisi hankkia nukanpoistolaite tai jos et rahaa viitsi kuluttaa voit myös kokeilla tätä kikkaa.

Miten venyttää villapaita?

Villavaatteita on helpompi venyttää kun käytät hieman hiustenhoitoainetta: Täytä allas, amme tai kulho kädenlämpöisellä vedellä ja sekoita joukkoon muutama teelusikallinen hiustenhoitoainetta. Aseta villavaate veteen, ja jätä likoamaan 10-15 minuutiksi. Älä puristele vaatetta vedessä.

Miten saada nukka pois Villapaidasta?

Puhdista höylää ahkerasti esimerkiksi talouspaperilla tai puhaltamalla irtoava nöyhtä roskiin. Pidä kangas suorana partahöylän alla. Poista irronnutta nukkaa painelemalla kevyesti tarraharjalla tai maalarinteipillä (irtonainen nukka tarttuu teippiin). Partahöylä vaurioittaa herkästi koholla olevia kohtia.

Miten saada nukka pois?

Nukan saa helposti, vaatetta rikkomatta, pois sheivaushöylällä ja vaate on taas siisti.

Tarvitseeko Villapaitaa pestä?

Oikein hoidettuna villa hylkii likaa, joten villavaatteen pesulle usein ei ole tarvetta. Villavaatteen pesu on hyvä tehdä kunnolla, sillä oikein hoidetut villavaatteet ja -asusteet kestävät pitkään. Villa hylkii likaa, joten villavaatteita ei tarvitse pestä yhtä säännöllisesti kuin muita kuituja.

Voiko Kutistuneen villapaidan pelastaa?

Onko villaneuleesi kutistunut pesussa? Laita neule kädenlämpöiseen veteen ja sekaan hiustenhoitoainetta. Anna liota, muotoile neule oikeaan muotoonsa ja pese uudestaan koneessa oikealla pesuohjelmalla.

Pitääkö uusi neule pestä?

Moni pesee uudet vaatteet ja tekstiilit ennen ensimmäistä käyttökertaa. Taustalla on uskomus, että vaatteisiin voi jäädä valmistusprosessista ihoa ärsyttäviä aineita.

Missä asteessa pestä villapaita?

Yleensä neuleet pestään matalissa asteissa (30-40 astetta) joko käsin tai pesukoneen hienopesuohjelmalla. Villa kutistuu myös liian kylmässä pesuvedessä. Kuivata villavaate tasolla. Villavaatteelle ei sovi rumpukuivaus.

Mikä aiheuttaa nukkaa?

Nukka on näkyvää hahtuvaa kankaan tai neuleen pinnalla, ja se on siis itse kankaan kuidun osia. Yleensä nukkaa syntyy eniten hankauksesta, ja toisiin kankaisiin nukkaa syntyy jo ensimmäisessä pesussa. Sitä tulee materiaalista riippumatta, mutta enemmän esimerkiksi akryyliin, kuin 100% villaiseen tuotteeseen.