Minkä ikäiselle Kurahousut?

Kurahousuja käyttävät eniten alle kouluikäiset lapset ja monissa päiväkodeissa ja esikouluissa ne ovat pakollinen varuste. Kouluissa kurahousuja ei yleensä käytetä, mutta kouluikäisetkin käyttävät kurahousuja esimerkiksi iltapäiväkerhossa, partiossa ja kotipihalla.

Mitä Kuravaatteiden alle?

Kuravaatteet ovat tiiviitä ja kestäviä rankkasateessakin, mutta ne eivät hengitä erityisen hyvin. Siksi on tärkeää pukea kuravaatteiden alle tarpeeksi kevyesti. – Kuravaatteiden alle sopii hyvin fleece- tai villavaatteet, mutta ei kannata pukea takkia takin päälle. Lapselle tulee silloin aivan liian kuuma.

Miten kuravaatteet pestään?

Sadevaatteet eivät tarvitse huuhteluainetta eivätkä kuivausrumpua. – Irtolika harjataan, vaatteet käännetään nurin päin ja pestään alhaisessa lämpötilassa lyhyellä ohjelmalla. Myös kuivatuksen aikana kuravaate kannattaa pitää nurin päin, ohjeistaa Reiman viestintäpäällikkö Riika Paakkunainen.

Voiko kuravaatteet pestä pesukoneessa?

Jos kuitenkin heität kuravaatteet pesukoneeseen, ne eivät tarvitse huuhteluainetta eivätkä kuivausrumpua. Irtolika kannattaa harjata pois jo heti ulko-ovella, jottei kuravaatteista irtoava lika tuki viemäreitä. Vaatteet käännetään nurin päin ja pestään alhaisessa lämpötilassa lyhyellä ohjelmalla.

Milloin välikausi vaatteet?

Useimmiten välikausivaatteet otetaan käyttöön, kun aamullakin mittarilukema on niukasti plussan puolella ja iltapäivän tullen se kipuaa 5–10 lämpöasteeseen. Aluksi asusteina käytetään talvipipoa, toppahanskoja, paksumpaa huivia ja talvikenkiä: nämä lämmittävät kehon ääripäitä ja pitävät lämmön tasaisena.

Mitä on Välikausivaatteet?

Termin välikausivaatteet alle menevät kaikki Suomen keväässä ja syksyssä käytettävät vaatteet, yleensä puhutaan ulkovaatteista. Suomessa ei ole neljää vuodenaikaa, vaan oikeastaan seitsemän: talvi, kevättalvi, kevät, kesä, syyskesä, syksy ja syystalvi.

Missä asteessa alushousut pestään?

Puuvillaiset alusvaatteet ja sukat voi pestä 60 asteessa. Silkkiset alusvaatteet, rintaliivit ja muut herkemmät materiaalit voi pestä käsinpesuohjelmalla 30 tai 40 asteessa (tarkista aina jokaisen vaatteet pesuohje). Nestemäiset Lumme-pesuaineet ovat tehokkaita jo 30 asteessa.

Voiko urheiluvaatteet pestä 40 asteessa?

Urheiluvaatteiden pesuohjeissa neuvotaan pesemään vaatteet 40 asteessa tai jopa 30 asteessa. Kuumempaa pesua voi kokeilla – omalla vastuulla.

Voiko Vaatteiden pesu 90 asteessa?

Vauvalle kannattaa hankkia vaatteita, jotka kestävät vähintään 60-asteen pesun. Monet tahrat ja mikrobit eivät lähde pois 40-asteen pesussa. Aika ajoin vauvan lakanat ja pyyhkeet voi pestä koneessa myös 90-95-asteessa.

Voiko sadetakin pestä pesukoneessa?

Ensimmäinen pesu on tehtävä erillään muista vaatteista, koska takista saattaa irrota väriä. Ennen konepesua sadetakista pitää muistaa sulkea kaikki nepparit ja vetoketjut. Jos sadetakin suositeltu pesulämpötila on 40 astetta, kestää vaate myös 40-asteista kuivauskaappia.