Missä ruoissa on transrasvaa?

Transrasvojen pääasiallisia lähteitä ovat rasvaiset maitovalmisteet, voita sisältävät levitteet, vilja- ja leivontatuotteet sekä liharuoat. Nykyisissä pehmeissä kasvimargariineissa ei juurikaan ole transrasvoja, koska margariinien valmistusprosesseja on muutettu jo 1990-luvulla.

Onko Oivariinissa transrasvaa?

Missä sitten transrasvaa voi vielä olla? Transrasvaa esiintyy luontaisesti maidon rasvassa. Fineli-tietokannan mukaan suomalaisessa voissa on luontaista transrasvaa 2 % ja Oivariinissa 1,3 %. Englantilaisessa tutkimuksessa voin transrasvapitoisuudeksi mitattiin 1,96 %(Roe et al.

Onko Keijussa transrasvaa?

Keiju-margariinit ja kasvirasvalevitteet eivät sisällä transrasvoja. suolaa − Suola antaa makua ja estää osaltaan mikrobien (homeet, hiivat) kasvua.

Onko rypsiöljyssä transrasvoja?

Suomalaisen Fineli-ravintoainekoostumustietopankin mukaan rypsiöljyssä ei ole lainkaan transrasvaa. Myöskään Juhee Songin ym. vuonna 2015 julkaisemassa tutkimuksessa, jossa tutkittiin kuuden kasviöljyn transrasvapitoisuuksia, viidestä kasviöljystä mukaan lukien rypsiöljy ei löytynyt yhtään transrasvaa.

Mitä ovat transrasvat?

Transrasva on osittain kovetettua kasvirasvaa, joka on kovetettu teollisesti. Se on terveydelle haitallista, vaikka alkuperäinen raaka-aine olisikin ollut tyydyttämätön kasviöljy. Transrasvoja voi olla leivonnaisissa tai napostelutuotteissa kuten perunalastut.

Onko Transrasva terveellistä?

Transrasvat vaikuttavat samaan tapaan kuin tyydyttyneet rasvat eli nostavat veren kolesterolitasoa. Ne kasvattavat myös riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen sekä sydän- ja verisuonisairauksiin kuten sepelvaltimotautiin. Transrasvaa pidetään sydänterveydelle jopa haitallisempana kuin tyydyttynyttä rasvaa.

Onko Oivariinissa palmuöljyä?

Valiolla on jatkuva keskusteluyhteys suomalaisiin luomurypsiöljytoimittajiin ja tavoitteena on siirtyä käyttämään suomalaista luomurypsiä heti kun mahdollista. Valio Oivariini® rasvat eivät sisällä margariineissa ja levitteissä yleisesti käytettyä palmuöljyä tai muita kovetettuja kasvirasvoja.

Onko Becel margariini?

Becel margariini on valmistettu auringonkukka,- rypsi- ja pellavansiemenöljyistä ja se sisältää monityydyttymättömiä omega-3 ja -6-rasvoja.

Onko keiju margariini terveellistä?

Keiju-levitteet ovat ravitsemuksellisesti suositusten mukaisia (alle kolmannes tyydyttynyttä rasvaa ja runsaasti omega-3 rasvahappoja), ja siten tarkoitettu osaksi tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota sekä terveellistä elämäntapaa.

Onko Becel terveellistä?

Becel-tuotteet täyttävät aina Sydänmerkkivaatimukset ja niille on myönnetty Sydänmerkki. Ne sisältävät luontaisesti omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. Tuotteet sopivat siis osaksi monipuolista ja terveellistä ruokavaliota.