Mistä farkut tulevat?

–Kiina on ylivoimaisesti suurin. Farkkuja tulee myös Kambodžasta ja Bangladeshista. Osa tulee Turkista ja Italiasta, Soinen kertoo. Muidenkin vaatteiden alkuperämaat jakautuvat suhteellisen saman kaavan mukaan.

Voiko farkut kutistua pesussa?

Ennen kuin lyhennät farkkusi, pese ne kahdesti. Farkut nimittäin kutistuvat aina pesussa jonkin verran.

Mitä materiaalia on farkut?

Farmarihousut eli farkut ovat denim-puuvillakankaasta tehdyt, useimmiten siniseksi värjätyt housut. Farkut, työvaatteesta nuorison ja vähän vanhemmankin väen muodiksi muuttunut vaatekappale. Farmarihousut ovat hyvin suosittuja ympäri maailmaa.

Onko farkut puuvillaa?

Farkkujen päämateriaali on puuvilla. Osa farkuista onkin täysin puuvillaa. Lisäksi puuvillaan voidaan sekoittaa esimerkiksi elastaania, joka tekee kankaasta joustavamman.

Mistä tunnistaa laadukkaat farkut?

Laadukkaat farkut tunnistat parhaiten nurjalta puolelta: tikkaukset ovat viimeisteltyjä eivätkä saumat kierrä. Vilkaise myös materiaalilappua. Kestävimmät farkut ovat ryhdikästä, sataprosenttista puuvillaa, mutta pieni määrä elastaania ei ole pahitteeksi, jos arvostaa sen antamaa joustoa ja käyttömukavuutta.

Pitääkö farkut pestä väärinpäin?

Peseminen oikein päin Vaatteet hankautuvat pesukoneessa toisiaan vasten ja menettävät helpommin väriään. Pese ja kuivaa farkkusi nurin päin minimoidaksesi värin lähdön. Laita myös farkkujen vetoketju ja nappi kiinni pesun ajaksi.

Kestääkö farkut 60 astetta?

40 asteen lämpötila riittää hyvin puhdistamaan farkut hellävaroen. Todella likaiset farkut kestävät kyllä 60 asteenkin pesun, varsinkin jos materiaalissa ei ole elastaania mukana.

Miksi farkkuja ei saa pestä?

Pesukonepesun yhteydessä farkkukankaan kuidut kuitenkin hajoavat ja kangas menettää denimille tyypillisen ominaisuuden: kovuuden. Käsittelemätön farkkukangas saattaa myös kutistua pesussa. Tämän vuoksi pesemistä ei suositella. Jotkut pakastavat farkut siinä toivossa, että epämiellyttävät hajut lähtisivät pois.

Saako farkkuja Kutistettua?

Lämmin vesi kutistaa ja napakoittaa farkkuja kokonaisvaltaisesti. Kutistettuna farkut voi saada paremmin istuviksi jos kyse ei ole kuin muutamasta sentistä. Kuivausrumpu tekee farkuista supertiukat. Ensin kuuma konepesu ja sen jälkeen kuivausrumpukuivaus narulla kuivumisen sijaan.

Voiko farkut pestä muiden vaatteiden kanssa?

Käännä farkkusi nurin päin. Jos farkkusi ovat siniset, pese ne aina muiden tummien vaatteiden kanssa. Valkoiset farkut pestään vaaleiden vaatteiden kanssa. Älä täytä pesukonetta liikaa, sillä se voi estää rumpua pyörimästä kunnolla.