Mitä eroa on Märkäpuvulla ja Kuivapuvulla?

Märkäpuvun toimintaperiaate perustuu neopreenin solujen kastumiseen ja tämän vesikerroksen ihokontaktiin, kun taas kuivapuvun toimintaperiaate on estää kastuminen ja suora ihokontakti veteen.

Kuka teki Sukelluspuvun?

1838: Ensimmäinen täysin umpinainen sukelluspuku syntyi, kun George Edwards asensi kypärän vedenpitävästä pellavasta valmistettuun kokohaalariin. Sukeltaja sai ilmaa letkulla pinnalta.

Tuleeko Märkäpuvussa kylmä?

Märkäpuku vähentää lämmönhukkaa ihoa vasten tulevalla eristävällä solukumilla, neopreenikerroksella ja vähentämällä ihoa vasten olevan kylmän veden määrää. Vähäinen puvun ja ihon väliin jäävä vesi lämpenee, ja niin kauan kuin vesi puvussa ei vaihdu, puku suojaa kylmältä.

Mitä pukea märkäpuvun alle?

Märkäpuvun käyttö Puvun saa monesti itsekin kiinni, mutta pitää olla varovainen, että alla oleva uikkari/triathlonasu ei jää väliin. Joten aina on varmempaa, että joku toinen laittaa vetoketjun kiinni. Puku kannattaa laittaa aina kuivana päälle. Hanskat käteen, jos on pitkät kynnet.

Pitääkö märkäpuvun olla tiukka?

– Märkäpukua sovittaessa puku pitää saada puettua päälle, vaikka se olisi hieman ahdas rintakehästä ja hartioista. Näin se tarjoaa ihanteellisen tuntuman vedessä. Märkäpuvun pitää olla tiukka mutta sellainen, että sen saa kiinni selästä.

Mitä märkäpuku tekee?

Märkäpuvun tarkoitus on pitää keho lämpimänä kauemmin sekä maalla että vedessä. Tämä tarkoittaa sitä, että vettä tulisi päästä virtaamaan mahdollisimman vähän kehon ja puvun väliin, sillä vesi viilentää kehoa. Puvun ja kehon väliin voi kyllä päästä vettä, mutta mitä vähemmän sitä pääsee, sitä parempi.

Milloin Sukelluspuku keksittiin?

Maailman vanhin säilynyt sukelluspuku ”Wanha herra” on valmistettu vasikannahasta 1700-luvulla. Se on näytteillä Raahen museossa.

Miten Sukelluskello toimii?

Sukeltajankellon kellotaulut ovat itsevalaisevia. Kellossa on myös niin sanottu aikakehä, jaoteltu rengas, joka pyörii vastapäivään. Aikakehällä ilmaistaan pintaantuloaika. Koska kehä pyörii vain vastapäivään, ei sukellusaika voi ylittyä vaikka kehä pyörisi tahattomasti.

Mistä märkäpuku on tehty?

Märkäpuvut ovat pääasiallisesti valmistettu neopreenista ja ideana niissä on, että puvun sisään pääsee ohut kerros vettä, joka lämpiää kehon lämmöstä ja pitää näin uimarin lämpimänä. Puvun on oltava hyvin istuva ja napakka joka puolelta, mutta käsien tulisi liikkua hyvin.

Mitä Kuivapuvun alle?

”Kuivapuvun alle pitää laittaa säästä riippuen paljonkin lämpökerroksia kuten fleecetakki tai untuvaliivi, sillä veneessä ollaan paljon paikoillaan”, Ollikainen neuvoo.