Mistä tietää että puku on sopiva?

Puvuntakin suhteen tärkeintä on varmistaa, että sen hartiat istuvat täydellisesti – ja se tarkoittaa sitä, että puvun hartioiden tulisi istua tiukasti omiesi ympärille. Loput puvuntakista, kuten hihojen pituus, voidaan helposti muokata, mutta hartiat ovat paljon vaikeammat vaihtaa.

Mistä tunnistaa laadukkaan puvun?

Laadukkaan puvuntakin tunnistaa pienistä yksityiskohdista, kuten hyvin ommelluista napeista sekä huolellisesti valmistetusta vuorituksesta.

Voiko smokin korvata tummalla puvulla?

Tummalla puvulla voi korvata frakin tai smokin, jos se on pukukoodiksi kutsussa ilmoitettu. Korvattaessa frakin tummalla puvulla, tulee sen kanssa pukea kääntökalvosinpaita, kalvosinnapit sekä hillitty tumma yksivärinen solmio.

Pitääkö puvun takki olla kiinni?

Miesten puvuissa takin alin nappi jätetään perinteen mukaan auki. Vaikka sääntö on tuttu lähes kaikille, harva kuitenkaan tietää, mistä tämä tapa oikein kumpuaa. Historian alkuvuosina puvuissa ei ollut virallista napitussääntöä, vaan miehet napittivatkin pukunsa miten milloinkin halusivat.

Minkä värinen puku Rippijuhliin?

Tyypillisiä juhla-asuja nuorelle pojalle rippi- tai protujuhliin ovat tumma puku, eli harmaa, sininen tai musta puku, yhdistelmäasu, kauluspaita-housut- tai kauluspaita-housut-liivi -asukokonaisuus. Liiveissä käytetään usein harmaan ja sinisen eri sävyjä, tai mustaa. Hyviä vaihtoehtoja on runsaasti.

Pitääkö puvun kanssa olla kravatti?

Tumma puku on yksivärinen; musta, tummansininen tai aivan tummanharmaa tai grafiitinharmaa. Tumman puvun kanssa käytettävä solmio valitaan tilaisuuden mukaan. Virallisissa tilaisuuksissa solmio on mieluiten juhlava hopeanharmaa, mahdollisesti kuvioitu, niin että kuvio on kudottu kankaaseen.

Mikä on smokin ja puvun ero?

Erot smokin ja puvun välillä – Suurin ero on huivikaulus eli takin kaulus, joka on yleensä kiiltävää kangasta ja kiertää koko takin. Smokin kanssa tulee käyttää smokkipaitaa, ja vaihtoehtoja on käytännössä kaksi: joko perinteinen kaulus tai lyhyt, ns. wing tip -kaulus.

Mitä eroa on Bleiserillä ja puvun Takilla?

– Ero on yksinkertainen. Puvuntakkiin on aina olemassa puvunhousut, toisin kuin bleiseriin. Bleisereihin ei ole saatavilla siihen kuuluvia housuja, kertoo Mats. – Ruotsissa käytetään sanaa «kavaj» eli bleiseri, niin puvuntakista että bleiseristä.

Pitääkö puvun kanssa olla mustat sukat?

Vain mustan puvun kanssa tulee käyttää aina mustia sukkia. Mustat kengätkään eivät ole mikään pakko. Tuominen suosittelee kesäjuhliin ruskeita nahkakenkiä, jotka ovat tyylikäs pari esimerkiksi siniselle tai harmaalle puvulle. Lisää väriä ja persoonallisuutta juhla-asuun saa rintataskua somistavalla liinalla.

Mitä tarkoittaa tumma puku naisille?

Naisilla tumma puku-pukukoodi tarkoittaa juhlavasta materiaalista valmistettua asua. Naisen asu voi olla yksimittainen tai kaksiosainen täyspitkä, nilkkapituinen tai polvipituinen puku tai juhlava housupuku. Klassinen tumma puku -asu naisella on esimerkiksi sievä pikkumusta, mutta värejä ei tarvitse kaihtaa.