Kuka valitsee kihlasormuksen?

Perinteisesti mies valitsee kihlasormuksen, mutta nykyään kuulee enemmänkin sitä, että me naiset joko suoraan kerromme haluamamme tyylin, tai ehkä vinkkaamme mitä toivoisimme… 🙂 Meillä Suomessa valitaan yleisemmin kihlasormukseksi hieman vaatimattomampi, ja vihkisormukseksi se näyttävämpi sormus.

Minkä hintainen kihlasormus?

Villeimmät hinta-arviot kertovat seuraavaa: kihlasormuksen hinta = miehen yhden kuukauden palkka, vihkisormuksen hinta = miehen 3 kuukauden palkka. Hintalappua ei kuitenkaan tässä yhteydessä pidä tuijottaa, sen sijaan tärkeää on keskittyä laatuun, kestävyyteen ja ehkä myös eettisyyteen.

Kumpi ostaa miehen kihlasormuksen?

Perinteisesti kihlasormuksen ostaa avioliittoa kosiva henkilö. Useimmiten tämä on mies, mutta nykyaikana se voi olla kumpi tahansa kumppani. Joissakin kulttuureissa tai parisuhteissa pari voi kuitenkin halutessaan jakaa kihlasormuksen kustannukset tai valita sormukset yhdessä.

Onko miehellä kihlasormus?

Yleensä suomalaisessa hääperinteessä miehellä on vain kihlasormus, eikä hän hääpäivänä laita toista tai uutta sormusta sormeensa. Miehen kihlasormus muutetaan vihkisormukseksi yksinkertaisesti sormuksen kaiverrusta päivittämällä.

Kumpi ensin kihla vai vihkisormus?

Vihkitilaisuudessa sormukset pujotetaan sormeen siinä järjestyksessä kuin ne on saatu: alimmaiseksi tulee siis kihlasormus ja sen jälkeen vihkisormus.

Kummassa kädessä pidetään kihlasormusta?

Kihlasormus on kihlauksen merkkinä käytettävä sormus Kihla- tai vihkisormusta pidetään yleensä vasemman käden nimettömässä. Ortodoksisessa kristillisessä liitossa kihla- ja vihkisormus pidetään oikeassa nimettömässä.

Voiko kihloihin mennä ilman sormusta?

Kihlasormukset eivät ole lainkaan pakolliset, mutta yleensä sellaiset kuitenkin hankitaan. Tapana on hankkia sormus sekä naiselle että miehelle roomalaisilta perityn käytännön mukaisesti vasemman käden nimettömään, mutta kukaan ei estä hankkimasta sormusta vain naiselle. Ja kuten sanottu: lupaus on kihlaus, ei sormus.

Pitääkö Kihlasormuksessa olla timantti?

Jos kihlasormukseen haluaa kiven, on timantti perinteinen ja pettämätön valinta. Myös muunlaiset koru- ja jalokivet sopivat kihlasormuksiin. “Nykypäivänä ei ole tavatonta, että mieskin haluaa timantin kihlasormukseensa.

Voiko kihlasormus olla hopeaa?

Voiko kihlasormus olla hopeaa Mikään sääntö ei estä, etteikö kihlasormus voisi olla myös hopeinen.

Mitä tarkoittaa jos sormus on Etusormessa?

Sormus etusormessa ilmaisee johtajuutta, auktoriteettia, kunnianhimoa, itsetuntoa ja luottamusta. Yhdistetään vāyuun, intialaisen filosofian ilmaelementtiin, ja lännessä Jupiteriin, roomalaiseen taivaan ja ukkosen jumalaan – jumalien kuninkaaseen. Sormuksen käyttäminen etusormessa merkitsee uskollisuutta.