Mitä on Q10?

Koentsyymi Q10 eli ubikinoni on elämälle välttämätön rasvaliukoinen molekyyli, jota esiintyy kaikissa elimistön soluissa ja muodostuu jatkuvasti maksassa. Aineella on keskeinen rooli elimistön solujen mitokondrioiden energian tuotannossa. Muun muassa sydän- ja aivosolut käyttävät koentsyymi Q10:n tuottamaa energiaa.

Paljonko ubikinonia päivässä?

Ubikinoni, käyttö ja annostus Annostus vaihtelee 30-150 mg kaksi kertaa päivässä, mutta jo niinkin alhaisilla annoksilla kuin 30-45 mg päivässä on saatu hyviä tuloksia sydänpotilailla. Suuretkaan yliannokset eivät ole aiheuttaneet vatsa-oireita (ripulia) vakavampia sivuvaikutuksia.

Mihin auttaa Q10?

Koentsyymi Q10-lisäravinteet voivat auttaa lisäämään kehon insuliiniherkkyyttä ja parantaa verensokerin tasoja kehossa. Tämä entsyymi voi vähentää rasvasolujen kertymistä ja hajoamista, näin vaikuttaen lihavuuden tai tyypin 2 diabeteksen riskin pienenemiseen.

Voiko ubikinonia saada liikaa?

Mitään estettä ubikinonilisän jatkuvaan käyttöön ei ole, ja ne ovat turvallisia käyttää, kunhan noudattaa pakkausten käyttö- ja annosohjeita. Jos on verenhyytymistä ehkäisevä lääkitys, ubikinonin käytöstä pitää keskustella lääkärin kanssa.”

Mitä Ubikinoni tekee?

Antioksidantti: Ubikinoni on voimakas antioksidantti, joka voi suojata soluja vaurioilta neutraloimalla vapaita radikaaleja. Fyysisen suorituskyvyn parantaminen: Koska ubikinoni auttaa tuottamaan energiaa soluissa, sen on havaittu parantavan fyysistä suorituskykyä ja vähentävän lihasten väsymistä.

Mihin Ubikinoni auttaa?

Ubikinoni (eli koentsyymi Q10) on vitamiinin kaltainen yhdiste, joka on välttämätöntä elimistön energiantuotannolle. Se toimii lisäksi antioksidanttina suojaten soluja hapettumiselta. Ubikinoni (eli koentsyymi Q10) on vitamiinin kaltainen yhdiste, joka on välttämätöntä elimistön energiantuotannolle.

Mistä ruoasta saa Q10?

Koentsyymi Q10 eli ubikinoni on elimistön tuottama rasvaliukoinen molekyyli. Sitä löytyy jokaisesta solusta, mutta erityisen paljon ubikinonia on sydämessä, maksassa, munuaisissa ja haimassa. Sitä saa hieman myös ruoasta, varsinkin sisäelimistä, lihasta, kalasta ja maapähkinöistä.

Milloin Q10?

Elimistön oma koentsyymi Q10-pitoisuus alkaa laskea iän myötä. Loong suosittelee koentsyymi Q10:tä sisältävän kosmetiikan käyttöä 25 ikävuodesta lähtien. Esimerkiksi auringon aiheuttamat ihovauriot ja ihon kimmoisuuden vähentyminen ovat merkkejä siitä, että on aika ottaa koentsyymi Q10:tä sisältävät tuotteet käyttöön.

Mitä Retinolin kanssa ei saa käyttää?

Retinoli. Älä käytä retinolia sisältäviä tuotteita voimakkaiden kuorintatuotteiden ja kasvovesien, AHA-, BHA- ja PHA-happojen (erityisesti silloin, jos ihosi on herkkä), C-vitamiinin ja bentsoyyliperoksidin kanssa, koska iho voi alkaa punoittaa ja ärtyä.

Mitä retinol tekee?

Retinolivoide on anti-age-ihonhoidon klassikko ja auttaa pitämään ihon sileänä ja kimmoisana. Retinoli sekä sen hellävaraisempi muoto pro-retinoli stimuloivat kollageenin tuotantoa sekä vauhdittavat solujen uudistumista, parantaen näin ihon elastisuutta sekä vähentäen ryppyjä ja juonteita.