Mitä rintaliivit tekee?

Liivin ympärys kannattelee rintojen painoa ja pitää liivit vartaloa vasten. Kupit peittävät, tukevat ja ympäröivät rintoja. Niiden muoto ja rakenne muotoilevat rintojen ulkonäköä, ja ne voivat esimerkiksi pienentää, pyöristää ja kohottaa rintoja.

Mistä tietää että rintaliivit ovat oikean kokoiset?

Hyvä nyrkkisääntö sopivien liivien testaamiselle on kahden sormen sijoittaminen kaaritukien väliin: jos tasan kaksi sormea mahtuu paikalle, ovat rintaliivit tavanomaisesti oikeankokoiset. Jos liivit ovat tukien välistä väljät tai liian tiukat, on koko usein väärä.

Milloin pitää ostaa rintaliivit?

Karell neuvoo hankkimaan ensimmäiset rintaliivit siinä vaiheessa, kun rinnat ovat kasvaneet ja tarvitsevat tukea jokapäiväistä elämää helpottamaan. – Se on jokaisen oma, yksilöllinen valinta. Jotkut eivät tarvitse liivejä aikuisenakaan. Tärkeintä on, että ne istuvat hyvin ja ovat oikean kokoiset.

Mitä tapahtuu jos nukkuu rintaliivit päällä?

Jos nukkuu rintaliivit päällä, imusolmukkeiden kierto häiriintyy ja myrkkyjä kertyy elimistöön. Tämä voi myös johtaa kystien, kyhmyjen ja jopa kasvainten muodostumiseen pitkällä aikavälillä. Rintojen lisäksi rintaliivit aiheuttavat painetta kainaloissa, joissa sijaitsee myös paljon imusolmukkeita.

Saako rintaliivit näkyä?

Lyhyet urheilutopit ja -liivit saavat näkyä esimerkiksi läpikuultavien puseroiden ja löysälinjaisten vaatteiden alta, tai toimia jopa yläosina korkeiden vyötäröiden kanssa. Myös pitsiliivit saavat pilkistää välijistä kaula-aukoista.

Pitääkö rintaliivit pestä?

Säännöllinen pesu kuitenkin kannattaa, sillä rintaliivejä pidetään ihoa vasten. Reader’s Digestin mukaan rintaliivit pitäisi pestä kolmen tai neljän käyttökerran välein, sillä muuten niihin alkaa kerääntymään likaa, öljyä, bakteeria ja hikeä, jotka saattavat aiheuttaa iho-ongelmia.

Kauanko rintaliivit kestää?

Kuinka kauan liivejä voi käyttää? ”Sanotaan, että yksien liivien käyttöikä on 6–8 kuukautta, mutta silloin ne saavat kyllä olla jatkuvassa käytössä. Mitä useammat liivit omistaa ja mitä useammin niitä vaihtelee, sitä kauemmin liivit kestävät.

Miksi rintaliivit pestään pesupussissa?

Käytä pesupussia: Asiantuntijan mukaan pesupussi on välttämätön, jos peset rintaliivit pesukoneessa. Pesupussi antaa ylimääräistä suojaa ja tulisi siksi ottaa käyttöön silloin, kun peset herkkiä vaatteita. Pesupussi estää myös rintaliivin hakasten raapimisen muita samanaikaisesti pestyjä vaatteita vasten.

Miten rintaliivit pitää säilyttää?

Rintaliivien säilytys Rintaliivit tulisi säilyttää ilmavasti laatikossa esimerkiksi peräkkäin. Topattujen rintaliivien kuppeja ei tulisi taittaa sisäkkäin pidemmäksi aikaa tai muuten rutistaa kuppeja, sillä kuppeihin tulee ikäviä painaumia ja ne voivat menettää muotonsa.

Mikä on Balconette rintaliivit?

Balconette-liiveissä on kupit, joiden yläosassa on suorempi leikkaus. Ne kohottavat hienosti tukemalla alapuolelta. Malli on saanut nimensä siitä, että rinnat lepäävät kuin parvekehyllyllä. Balconette-liivit sopivat melkein kaikille rintatyypeille.