Onko pakko käyttää rintaliivejä?

Terveyden takia liivejä ei tarvitse käyttää, mutta usein ne tuovat mukavuutta, kertoo plastiikkakirurgi Katja Puumanen Lääkärikeskus Aavasta. Rintaliivit eivät muuta naisen anatomiaa millään tavalla, minkä takia ne eivät myöskään pysty ehkäisemään rintojen roikkumista.

Mistä tietää että rintaliivit ovat oikean kokoiset?

Hyvä nyrkkisääntö sopivien liivien testaamiselle on kahden sormen sijoittaminen kaaritukien väliin: jos tasan kaksi sormea mahtuu paikalle, ovat rintaliivit tavanomaisesti oikeankokoiset. Jos liivit ovat tukien välistä väljät tai liian tiukat, on koko usein väärä.

Milloin pitää ostaa rintaliivit?

Karell neuvoo hankkimaan ensimmäiset rintaliivit siinä vaiheessa, kun rinnat ovat kasvaneet ja tarvitsevat tukea jokapäiväistä elämää helpottamaan. – Se on jokaisen oma, yksilöllinen valinta. Jotkut eivät tarvitse liivejä aikuisenakaan. Tärkeintä on, että ne istuvat hyvin ja ovat oikean kokoiset.

Miten rintaliivien tulisi istua?

Oikein: Rintaliivit ovat vaakasuorassa kehon ympäri; etu- ja takaosa ovat yhtä korkealla. Kaarituet istuvat rintakehää vasten koko mitaltaan. Väärin: Ympärysmitta on liian suuri, jos liivit nousevat takaa liian ylös. Ympärysmitta on liian suuri myös, jos rinnat valahtavat kaaritukien alle nostaessasi kädet ylös.

Miksi ei kannata käyttää rintaliivejä?

Jos nukkuu rintaliivit päällä, imusolmukkeiden kierto häiriintyy ja myrkkyjä kertyy elimistöön. Tämä voi myös johtaa kystien, kyhmyjen ja jopa kasvainten muodostumiseen pitkällä aikavälillä. Rintojen lisäksi rintaliivit aiheuttavat painetta kainaloissa, joissa sijaitsee myös paljon imusolmukkeita.

Miksi pitää käyttää rintaliivejä?

Rintarauhaskudoksen määrä kasvaa. Tutkijat ovat huomanneet, että rintaliivien käyttö saattaa hidastaa terveen rintarauhaskudoksen kasvua. Kudos on tärkeää muun muassa siksi, että se voi vähentää esimerkiksi rintasyövän riskiä. Hyvälaatuinen rintarauhaskudos myös tukee rintaa ja vahvistaa rintalihaksia.

Kauanko rintaliivit kestää?

Kuinka kauan liivejä voi käyttää? ”Sanotaan, että yksien liivien käyttöikä on 6–8 kuukautta, mutta silloin ne saavat kyllä olla jatkuvassa käytössä. Mitä useammat liivit omistaa ja mitä useammin niitä vaihtelee, sitä kauemmin liivit kestävät.

Onko rintaliivit alusvaate?

Rintaliivit ovat rintoja tukeva naisten alusvaate.

Voiko rintaliivit pestä 40 asteessa?

Matala lämpötila: Pese rintaliivi maksimissaan 40 asteessa. Pese vain valkoisen kanssa: Rintaliivi voi helposti imeä väriä vedestä. Pese se siis vain muiden valkoisten vaatteiden kanssa.

Mitä rintaliivit tekee?

Liivin ympärys kannattelee rintojen painoa ja pitää liivit vartaloa vasten. Kupit peittävät, tukevat ja ympäröivät rintoja. Niiden muoto ja rakenne muotoilevat rintojen ulkonäköä, ja ne voivat esimerkiksi pienentää, pyöristää ja kohottaa rintoja.