Miten Kietaisumekko laitetaan?

Mekko on kietaisumallinen eli ensin nauhat sidotaan ristiin mekon sisälle ja sitten mekon päälle, vasemmalle puolelle. Mekon leikkaus tulee kaula-aukosta korkealle eli sen alle ei välttämättä tarvitse laittaa toppia. Mekossa on kaksi salsakanttia ja sivuissa on taskut.

Miten pukea Kietaisumekko?

Arkeen kietaisumekon alle voi talvisaikaan pukea ohkaisen poolon tai kauluspaidan. Tämän kietaisumekon alle voi pukea myös kapeat housut. Arkeen tähän mekkoon yhdistetään mustat paksut sukkahousut, nilkkurit/saappaat ja huivi puetaan kaulaan. Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä.

Voiko yö mekko olla musta?

Lieneekö mekon helman pituudella siis enää kovinkaan suurta väliä ylioppilasjuhlien pukeutumisessa? Mitkään värit eivät ole kiellettyjä asuissa. Nainen voi värikkäiden vaatteiden lisäksi pukeutua halutessaan niin mustaan kuin valkoiseenkin. Kenkiä ei tyypillisesti riisuta ylioppilasjuhlassa sisälläkään.

Mikä väri saa näyttämään isommalta?

Vaaleat ja suuret pinnat näyttävät vielä suuremmilta, koska ne heijastavat valoa ja näyttävät kaiken. Jos pelkää omaa kokoaan, kannattaa suosia tummempia värejä – mikä ei kuitenkaan tarkoita vain mustaa. – Tänä syksynä tulee esimerkiksi upea lila ja burgundi ja vaikkapa eläinkuosit, Sarvi vinkkaa.

Voiko ristiäisissä olla musta mekko?

Värit: Kokomusta asu on kyllä ehdottomasti kielletty ristiäisissä! Ristiäisissä juhlitaan elämää ja onnea, kun taas kokomusta hehkuu surua. Valitse pastelleja tai voimakkaampia värejä. Kuviot toimivat myös, kuten mustavalkokuviot, mikäli ei pidä väreistä.

Mitä eroa on Mekolla ja Leningillä?

Minimekko on minimuodin mukainen lyhyt leninki, joka tuli tunnetuksi esimerkiksi Mary Quantin luomusten myötä. Niiden helma päättyy selvästi polvien yläpuolelle. Minimekko vähensi paidan ja leningin eroa ja nykyään lyhythelmaisia leninkejä saatetaan käyttää housujen päällä.

Minkä pituinen mekko häihin?

Muista, että häihin ei pukeuduta kuten yökerhoon. Polvimittainen tai vähän sen yläpuolelle ulottuva helma on yleensä varma valinta. Mekon materiaalin on hyvä olla juhlavaa, mutta vältä kovin kimaltavia tai läpinäkyviä kankaita. Juhlavuutta asuun tuovat korut ja kampaus ja meikki.

Saako yö mekko olla pitkä?

Valmistujaismekko on tärkeä osa koulun päättävien juhlaa. Siksi onkin tärkeä miettiä hyvissä ajoin eri vaihtoehtoja tähän suureen päivään. On tärkeää näyttää hyvältä ja tuntea, että mekosta löytyy omaa tyyliä. Valmistujaismekkoja on monenlaisia pitkiä, lyhyitä, pitsisiä ja paljon muuta.

Mikä on lämmin väri?

Keltainen, oranssi ja punainen ovat lämpimiä värejä.

Mikä väri Hoikentaa?

Yksivärinen asu tekee kropalle kissamaisen efektin: jalat, sääret ja koko keho tuntuvat saavan silmin nähden pituutta ja kapeutta. Etenkin tummat värit hoikentavat. Valitse mustaa, tummansinistä, ruskeaa tai harmaata. Jos pidät väreistä, viininpunainen tai tummanvihreä ovat myös hyviä valintoja.