Mitä ristiäisiin kuuluu pukea?

Ristiäisiin pukeudutaan yleensä tummaan pukuun tai arkipukuun eli miehellä voi olla värillinen puku ja naisella vaikkapa tyylikäs leninki tai housupuku, tai muu edustava ja siisti perusvaate. Lapsi puetaan yleensä valkoiseen kastemekkoon, jota somistaa joko vaaleansininen tai -punainen silkkinauha.

Miten pukeutua Kastetilaisuuteen?

Toisin kuin muissa tilaisuuksissa, joissa pukukoodi on räväkämpi, kastetilaisuuteen voit vapaasti pukea mustan puvun. Kastejuhla ei kuitenkaan ole hautajaiset, joten muista käyttää asusteissa muitakin värejä kuin mustaa. Joten jos valinta osuu mustaan ​​pukuun, niin valitse pirteämpiä värejä solmioon ja taskuliinaan.

Minkä värinen puku ristiäisiin?

Ristiäiset – ristiäisten pukukoodi Ellei tummaa pukua ole erikseen vaadittu, trendikäs kirkkaansininen puku on myös kastejuhliin varma valinta.

Voiko ristiäisiin pukeutua mustaan?

Värit: Kokomusta asu on kyllä ehdottomasti kielletty ristiäisissä! Ristiäisissä juhlitaan elämää ja onnea, kun taas kokomusta hehkuu surua. Valitse pastelleja tai voimakkaampia värejä. Kuviot toimivat myös, kuten mustavalkokuviot, mikäli ei pidä väreistä.

Voiko ristiäisiin laittaa mustat sukkahousut?

Naisten ja tyttöjen asu kastejuhlaan tai nimiäisiin Mekkoon voi yhdistää esimerkiksi mustat sukkahousut ja halutessaan mukaan kannattaa ottaa sievät sisäkengät. Mekko ei kuitenkaan ole vaihtoehdoista ainoa, sillä hameet, suorat housut, haalarit sekä housupuvut toimivat myös loistavasti.

Voiko olla kummi jos ei pääse ristiäisiin?

kirkon toimittaman kasteen (lapsikasteen). Mihinkään kristilliseen kirkkokuntaan kuulumaton ei voi toimia lapsen kummina. Kummit toimivat kastetilaisuudessa todistajina. Jos he eivät pääse paikalle, vähintään kahden muun todistajan tulee olla läsnä kastetoimituksessa.

Mikä käy Kastemaljaksi?

Kastemaljaksi käy lähes mikä tahansa malja. Nykyaikaiset pitkät kastemekot yleistyivät viime vuosisadalla. Alun perin kastemekot olivat lyhyitä ja ne saattoivat olla kirjaviakin, kun kankaista oli pulaa. Helmat alkoivat pidentyä, kun häähunnuista muokattiin kastemekkoja.

Pitääkö ristiäisissä olla Kastemekko?

Ristiäisissä vauva voi käyttää kastemekkoa, mutta myös omia vaatteitaan. Yksityistiloissa pidettävään kastetilaisuuteen tarvitaan lisäksi kastemalja kastevettä varten sekä pieni liina kastettavan lapsen pään kuivaamiseksi. Maljan voi asettaa pöydälle, jolle voi laittaa myös kukkia sekä kynttilän.

Kuka ostaa Kastelahjan?

Kun sinut on valittu kummiksi, tapana on hankkia kummilapselle kastelahja tai kummilahja. Sylikummin etuoikeutena on ostaa niin sanottu perinteinen ristiäislahja, joka voi olla esimerkiksi: kummilusikka.

Ketä pitää kutsua ristiäisiin?

Keitä ristiäisiin kutsutaan? Ristiäisiin voi kutsua keitä itse haluaa. Useimmiten kummien lisäksi paikalla on lapsen isovanhemmat ja muita sukulaisia. Kasteella täytyy olla vähintään kaksi todistajaa, joten jos kummit eivät pääse paikalle, läsnäolijoista kaksi merkitään kasteen todistajiksi.