Mitä tarkoittaa maksukortti?

Maksukortti on kortti, jolla voidaan maksaa tuotteista tai palveluista ilman käteistä rahaa. Maksukortteja voidaan käyttää yleisesti tuotteiden ja palveluiden maksamiseen tai rajoitetummin esimerkiksi matkakorttina.

Mikä on maksuaikakortti?

Maksuaikakortti on erityinen luottokortti, missä luotolla tehdyille ostoksille on annettu maksuaikaa esimerkiksi 40 päivää. Tänä aikana luotto on maksettava pois, eikä siitä tule maksaa kuluja kuten korkoa tai laskutuspalkkiota.

Mikä on online maksukortti?

Kun maksat Online Debit -kortilla, maksu varataan pankkitililtäsi heti, ja saldo on aina ajan tasalla. Kortissa on lähimaksuominaisuus. Voit maksaa pienet, alle 50 euron ostokset ilman tunnuslukua. Suomessa voit nostaa kortilla rahaa automaateista.

Mitä pankkikortti maksaa?

Voit saada OP Debit -kortin, kun sinulla on tili OP:ssa ja olet vähintään 15-vuotias. Alle 26-vuotiaalle päivittäiset pankkipalvelut ja yksi kortti ovat maksuttomia. Muille asiakkaille OP Debit -kortin hinta on 2,75 euroa kuukaudessa. Omistaja-asiakkailla pankin palvelumaksut veloitetaan ensisijaisesti OP-bonuksista.

Voiko ulkomailla maksaa pankkikortilla?

Pankkikortti (Debit tai Visa Electron) toimii myös ulkomailla. Muista määrittää vain korttisi maarajaus sopivaksi Nordean verkko- tai mobiilipankissa. On hyvä huomata, että useasti hotellit ja autovuokraamot hyväksyvät vain luottokortin maksuvälineeksi, joten myös se kannattaa varata matkalle aina mukaan.

Milloin maksukortti vanhenee?

Korttisi on voimassa sen kuukauden loppuun saakka, joka kortin etupuolella on mainittu. Jos kortillasi on esimerkiksi päiväys 06/20, on korttisi voimassa kesäkuun 2020 loppuun saakka.

Voiko laskun maksaa kortilla?

Voiko laskun maksaa luottokortilla? Kyllä voi. Lähes kaikilla luottokorteilla rahan siirtäminen käyttötilille on mahdollista, minkä jälkeen laskun voi maksaa normaalisti käyttötililtä. Jotkin pankit tarjoavat lisäksi vaihtoehtoa maksaa lasku verkkopankissa suoraan kortin luottopuolelta.

Miten muutan Maksurajaa OP?

Kirjaudu op . fi-palveluun ja siirry tilin tietoihin. Valitse tili, jonka käyttörajoituksia haluat muuttaa. Rullaa sivulla kohtaan Tilin käyttörajoitukset. Valitse Muokkaa tilin käyttörajoituksia.

Onko Kortilla maksaminen turvallista?

Kortti on turvallinen maksutapa kaikessa verkkomaksamisessa, kunhan korttia käytetään samalla huolellisuudella kuin kaikessa muussakin asioinnissa. Verified by Visa- ja MasterCard SecureCode -todentamispalvelut todentavat molemmat kaupan osapuolet luotettavasti.

Saako toisen maksukorttia käyttää?

Kun korttia käyttää eri henkilö kuin kortin omistaja, kassa voi takavarikoida kortin ja omistajalle voi tulla yli sadan euron lasku. Laki maksuvälinerikoksista on tullut voimaan 1997 ja sen mukaan esimerkiksi maksukortin luovuttaminen toiselle henkilölle on maksuvälinepetos.