Miten valita korkokengät?

Vältä ohuita pohjia. Ohutpohjaiset korkokengät ovat ne kaikista epämukavimmat, sillä ohuen pohjan läpi jalkapohjassa tuntuu joka ikinen kivi ja kynnys. Valitse kenkä, jossa päkiän alla on riittävästi pehmeää pohjaa eli platform. Korkokenkiin saa mukavuutta myös päkiän alle laitettavilla silikonityynyillä.

Paljonko kengän kärkeen pitää jäädä tilaa?

Varpaiden kärkiin täytyy jäädä noin sentti vapaata tilaa, eivätkä varpaat saa missään tapauksessa ylittää pohjallisen reunaa. Jos varpaat ovat alle sentin päässä pohjallisen reunasta tai juuri sen päällä, kenkään ei jää tarpeellista käyntivaraa.

Minkä ikäisenä korkokengät?

Tästä syystä korkokenkiä onkin turvallisinta käyttää vasta sitten, kun jalka ei enää kasva. – Ennen kasvun loppumista en suosittele korkokenkien käyttöä: eli aikaisintaan 14–16-vuotiaana, Michelsson neuvoo.

Miksi korkokengät sattuu?

Korkokengät vääristävät jalan asentoa ja saavat pohjelihaksen jänteet lyhentymään. Akillesjänne ei korkokengillä kävellessä pääse venymään normaalisti. Juuri äärimmäinen jalan asento aiheuttaa kipuja, ja jatkuva korkojen käyttö voi aiheuttaa jopa pysyviä vaurioita.

Missä lämpötilassa Välikausikengät?

Tilaamani välikausikengät täyttävät siis melko hyvin kaikki aiemmin listaamani kriteerit. Ainoa miinuspuoli on se, että kenkiä suositellaan käytettäväksi +10 – +20 asteen lämpötiloissa.

Mistä tietää oikea kengän koko?

Kenkien koko mitataan kantapään kauimmasta kohdasta suoraan isovarpaan päähän. Näin saadaan mitta jalan pisimmästä kohdasta. Kengän oikea koko on erittäin tärkeässä osassa kenkien käyttömukavuutta. Etenkin vaelluskengissä kengän istuvuus on tärkeää, sillä sopiva kenkä ei hierrä alkaa.

Paljonko tyhjää kengän kärkeen?

Oikean kokoista kenkää valitessa tulisi varpaiden kärjen ja kengän kärjen väliin jäädä noin 5-10 mm tyhjää tilaa. Jalkojen sivuja ei saisi puristaa yhtään ja jalkapohjan tulisi koskea joka puolelta kengän sisäpohjaan.

Saako kantapää liikkua kengässä?

Kengän tulisi pysyä jalassa kantapään ja jalkapöydän kohdalta ja varpaiden tulisi olla täysin vapaana. Kantapää voi hieman liikkua kengässä, mutta ei saa hölskyä – koska tällöin kenkä alkaa hiertää. Nauhoilla voi hieman hienosäätää liikettä vähemmäksi.

Paljonko Käyntivaraa kenkiin?

Yleinen ohje on, että aikuisten kenkiin kannattaa jättää varpaiden eteen käyntivaraa noin 1,2 cm. Käyntivaran jättäminen on tärkeää, sillä kun kävellessä varpaat taipuvat, ne myös liukuvat kengässä hiukan eteenpäin.

Miksi korkokengät on keksitty?

Korkokengät keksittiin 1600-luvulla, kun Ranskan aurinkokuningas Ludvig XIV asennutti kenkiinsä korot lisätäkseen vaikutelmaa mittavasta vallankäyttäjästä. Hovista muoti levisi myös naisten kenkiin.