Paljonko Juoksukengissä pitää olla tilaa?

Juoksukenkien on tunnuttava hyvältä niin päkiän, holvikaaren kuin kantapäänkin kohdalta. Pituutta arvioitaessa on hyvä muistaa, että kärkeen täytyy jäädä vähintään puolisen senttiä tyhjää tilaa.

Paljonko Käyntivaraa Juoksukenkään?

Kenkä tulee valita askelluksen perusteella. Juoksukengän tulee istua heti jalkaan ja tuntua mukavalta. Mikäli kengässä jokin painaa, se ei tule sieltä poistumaan, vaan saattaa korostua käytössä. Sopivan juoksukengän kärjessä tulisi olla 1-1,5cm käyntivaraa.

Voiko Juoksukengillä kävellä?

=- voit kävellä juoksukengillä, mutta niitä ei ole rakennettu anatomisesti vastaamaan kävelyä, kuten kävelykenkä on. Kävely- ja vaelluskengät ovat vakaampia ja sen vuoksi ne selviytyvät epätasaisessa maastossa paremmin.

Onko Juoksukengillä väliä?

Ennen juoksutreeniä kannattaa kuitenkin katsahtaa kenkiin, sillä juoksu jos mikä on välineurheilua. Fysioterapeutti, ammattivalmentaja Niina Saarman-Bartholdi muistuttaa, että kengillä on väliä – etenkin juostessa. – Juoksukenkä on ainoa asia hyvän tekniikan lisäksi, joka vaikuttaa juoksun mukavuuteen.

Paljonko tyhjää kengän kärkeen?

Oikean kokoista kenkää valitessa tulisi varpaiden kärjen ja kengän kärjen väliin jäädä noin 5-10 mm tyhjää tilaa. Jalkojen sivuja ei saisi puristaa yhtään ja jalkapohjan tulisi koskea joka puolelta kengän sisäpohjaan.

Mistä tietää että kenkä on sopiva?

Hyvän kengän tunnistaa siitä, että se tuntuu heti hyvältä jalassa. Se ei vaadi totuttelua tai sisäänajoa. Kengän tulisi pysyä jalassa kantapään ja jalkapöydän kohdalta ja varpaiden tulisi olla täysin vapaana. Kantapää voi hieman liikkua kengässä, mutta ei saa hölskyä – koska tällöin kenkä alkaa hiertää.

Paljonko Juoksukengillä voi juosta?

Yleensä suositukset vaihtelevat välillä 800-1000 km, mutta jotkut tuntuvat selviävän aina 1200 km asti kengillä. Omat lenkkarini (adidaksia) ovat kestäneet yleensä 700-800 km.

Miten usein uudet juoksukengät?

Juoksukenkien valmistajat ilmoittavat kenkien kestävän keskimäärin 800–1200 kilometriä, sen jälkeen kenkien vaihtamista suositellaan. Useat tekijät, kuten esimerkiksi juoksijan paino, juoksualusta, yhdet käytössä olevat juoksukengät tai kenkien huolto vaikuttavat kenkien kulumiseen.

Paljonko Käyntivaraa kenkään?

Yleinen ohje on, että aikuisten kenkiin kannattaa jättää varpaiden eteen käyntivaraa noin 1,2 cm. Käyntivaran jättäminen on tärkeää, sillä kun kävellessä varpaat taipuvat, ne myös liukuvat kengässä hiukan eteenpäin.

Mikä on Juoksukengän Droppi?

Juoksukengän droppi on kengän kantapään ja päkiän välinen korkeusero.