Onko hoitolaukku tarpeellinen?

Vaikka jonkinlainen tarvikelaukku on lähes jokaiselle vauvan kanssa liikkuvalle tarpeen, ei varsinaista hoitolaukkua ei ole välttämätöntä hankkia. Tavallinen laukku tai reppu soveltuu usein varsin hyvin tarkoitukseen.

Minkä ikäisen vauvan voi laittaa Sitteriin?

Sittereissä ja moottoroiduissa keinuissa on merkkikohtaisia eroja, mutta yleensä niihin voi laskea jo kahden viikon ikäisen, terveen ja normaalikokoisen vauvan, joka on käynyt ensimmäisessä neuvolatarkastuksessa.

Miksi Unipesää ei suositella?

Käytä unipesää vauvalla vain, kun olet hereillä ja pystyt itse valvomaan vauvaa. Unipesissä on monia vaaranpaikkoja, jotka voivat aiheuttaa vauvalle tukehtumis- ja kuristumisvaaran. Vauva voi kääntää kasvonsa reunan paksua pehmustetta vasten tai kietoutua pitkiin kiristys- tai koristenyöreihin.

Miksi vauvaa ei saa syöttää Sitterissä?

Älä syötä sitterissä Lapsen pitää ehdottomasti istua pystyasennossa, joko itse syöttötuolissa tai tuettuna sylissä. Sitterissä syöttäminen on erittäin vaarallista, sillä takakeno asento altistaa vetämään ruokaa henkeen. – Syömisen pitäisi tapahtua lapsentahtisesti.

Minkä ikäinen vauva mahalleen?

Ensimmäiset kuukaudet vauva viettää yleensä selällään, koska hänen niskansa ei vielä jaksa kannatella raskasta päätä. Vauvaa voi kuitenkin kokeilla pitää lyhyitä aikoja vatsallaan jo parin kuukauden iässä, sillä se vahvistaa selän ja niskan lihaksia.

Tarvitseeko vauva omaa aikaa?

On tärkeää muistaa, että vastasyntynyt tarvitsee myös paljon rauhallista omaa aikaa ilman häiriöitä, jolloin hän voi tutustua ympäristöönsä itse. Monet Tiny Love -lelut rohkaisevat itsenäiseen leikkiin ja tutkimiseen, jolloin vauva pystyy leikittämään itseään omaan tahtiinsa sopivasti.

Miksi vauva ei saa nukkua kyljellään?

Lapsen nukuttaminen vatsallaan tai kyljellään ei ole suositeltavaa, koska se voi lisätä kätkytkuoleman vaaraa. Turvallisin vauvan nukkuma-asento on selinmakuu. Samasta syystä aikuisen tulee välttää nukkumista samassa sängyssä vauvan vieressä.

Voiko vauva nukkua äidin vieressä?

Tuoreen tutkimuksen mukaan perhepeti eli vauvan nukuttaminen äidin vieressä oli yhteydessä imetyksen pitempään kestoon. Samassa sängyssä nukkumisen riskien vuoksi perhepetiä ei Suomessa kuitenkaan suositella.

Saako vastasyntynyt nukkua tutin kanssa?

Tutti on ok juttu siis, kun vauvan imuote on vakiintunut. Silloinkin tutin käyttö voisi liittyä nukahtamiseen ja nopeisiin lohdun tarpeisiin, jos imetys ei tule tilanteessa kyseeseen. Imuotteen vakiintumiseen menee arviolta aikaa 4-8 viikkoa, mutta joillain vauvoilla syöminen saattaa olla sujuvaa jo 2 viikon iässä.

Miksi vauvalla ei saa olla tyynyä?

Vauvan niska on pieni ja pää on suuri muuhun kehoon verrattuna. Jos vauva nukkuisi tyynyn kanssa, se voi aiheuttaa epäluonnollisen linjan hänen selkärankaansa. On myös hyvä välttää tyynyjen ja pehmolelujen käyttämistä vauvan sängyssä, sillä riskinä voi olla tukehtuminen.