Onko huuhteluainetta pakko käyttää?

Huuhteluainetta ei ole pakko käyttää, ja voit lisätä sitä esimerkiksi joka toisella tai joka kolmannella pesukerralla. Sitä kannattaa käyttää erityisesti polyesteriä, polyamidia sekä akryyliä sisältävien tekstiilien pesussa vähentämään sähköisyyttä.

Miksi ei kannata käyttää huuhteluainetta?

Ilman huuhteluainetta Huuhteluaineiden haittoihin kuuluu se, että sitä voi jäädä tekstiiliin niin paljon, että se ärsyttää herkkää ihoa. Huuhteluaineet myös kuormittavat ympäristöä. – Ilman huuhteluainettakin pärjää pyykinpesussa ihan hyvin, sanoo kehittämispäällikkö Teija Jerkku Marttaliitosta.

Mitä hyötyä on Huuhteluaineesta?

Huuhteluaine käsittelee kankaan jokaista kuitua niin, että kuidut pysyvät sileinä ja joustavina ja säilyttävät luonnollisen elastisuutensa. Huuhteluaineen ansiosta vaatteet näyttävät uusilta ja raikkailta pidempään – kuidut saattavat sotkeentua ja nukkaantua, jos vaate pestään ilman huuhteluainetta.

Mihin tulee huuhteluaine?

Pesuainelokeroita on kolme – kaksi on pesuaineelle ja yksi huuhteluaineelle. Lokero, jossa on merkintä “I”, on esipesua varten, ja lokero merkinnällä “II” on pääpesua varten. Keskellä oleva lokero on huuhteluainetta varten.

Mihin huuhteluaine ei sovi?

Huuhteluaineet vähentävät tekstiilien sähköisyyttä etenkin pakkasaikaan. Lisäksi huuhteluaineet pehmentävät tekstiilejä ja helpottavat silitystä. Huuhteluainetta jää kuidun pinnalle ja se voi ärsyttää herkkää ihoa. Huuhteluaine ei sovi kaikille kuiduille, kuten elastaanille tai teknisille kuiduille.

Onko huuhteluaine välttämätön?

Huuhteluaine ei ole välttämätöntä ja sitä voi jäädä tekstiileihin, mikä voi ärsyttää herkkää ihoa. Se myös kuormittaa luontoa turhaan, Marttojen Kodin kemikaalit -oppaassa kerrotaan. Siivous.info toteaa myös, että huuhteluaine kuormittaa luontoa ja voi ärsyttää ihoa.

Saako farkkuja pestä Huuhteluaineella?

Älä käytä pestessä huuhteluainetta, sillä se vahingoittaa erityisesti joustavia kuituja. Pesun jälkeen käännä farkut takaisin oikein päin.

Voiko pyykkiä pestä ilman huuhteluainetta?

Huuhteluainetta voi huoletta käyttää lähes kaiken pyykin kanssa, mutta froteepyyhkeet, uimapuvut ja mikrokuituliinat kannattaa kuitenkin pestä ilman huuhteluainetta, sillä huuhteluaine voi vahingoittaa niiden erityisominaisuuksia.

Saako Lakanoissa käyttää huuhteluainetta?

Lakanoiden pesun yhteydessä voi halutessaan käyttää huuhteluainetta. Se pehmentää lakanat ja tekee niistä helpommin siliäviä.

Onko huuhteluaine huono?

Salmelan mukaan huuhteluaine voi pidentää tekstiilin käyttöikää ja on erityisen tärkeää muun muassa sähköistyville keinokuituja ja rypistyvää pellavaa pestäessä. Kaikille tuotteille se ei kuitenkaan sovi ja voi pahimmassa tapauksessa jopa pilata vaatteen tai kankaan lisäten turhaa kemikaalien määrää pesurummussa.